Среща на народния представител Константин Бачийски от “ в Университета

...
Среща на народния представител Константин Бачийски от “ в Университета
Коментари Харесай

Бачийски отговори нахлувал ли е на лекция в Университета по хранителни технологии

Среща на народния представител Константин Бачийски от „ “ в Университета по хранителни технологии в Пловдив със студенти е прекратена непозволено от ректора на образователното заведение на 24-и октомври 2022 година

Г-н Бачийски е бил на открита среща със студенти по покана от ръководителя на Студентския съвет на Университета. Лекцията е на тематика битка с корупцията, само че в един миг е прекратена ректора на образователното заведение – господин Пламен Моллов. Той пробва да изгони Константин Бачийски и съпътстващите го хора, само че се оказва, че няма такива пълномощия, тъй като срещата е по покана на Студентския съвет. Опитва да внуши, че господин Бачийски прави политическа агитация, само че това не дава отговор на истината, оповестиха в позиция от Политическа партия.

Ректорът на университета приканва студентите да изоставен събитието, като представители на образователното заведение дават обещание на господин Бачийски, че ще бъде поканен да организира въпросната среща след време.

Константин Бачийски слага въпроса кое е наложило грубото спиране на срещата му със студентите и за какво не е оставен да приказва пред тях особенно на такива настоящи тематики, като битката с корупцията? Има ли аргументи управлението на университета, включително и ректора му - Пламен Моллов -да се притестняват от тематиката битка с корупцията? Има ли и други сходни случаи в Университета по хранителни технологии или това е казус?

Смятаме, че студентите заслужават достъп до познание и насъбран опит и не е редно един ректор да пречи поради субективни фактори, както и да политизира тематика, от която студентите са желали да получат само познания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР