Среща на министрите на външните работи от Берлинския процес за

...
Среща на министрите на външните работи от Берлинския процес за
Коментари Харесай

Захариева е съдомакин на среща на министри от Берлинския процес в Скопие

Среща на министрите на външните работи от Берлинския развой за Западните Балкани ще се състои в Скопие на 10 март 2020 година в границите на първото взаимно председателство на процеса от България и Република Северна Македония.

Домакини на срещата са министърът на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров и вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева, оповестяват от външно министерство.

След края на срещата на 10 март е планувана взаимна конференция на министрите на външните работи на България, Република Северна Македония и Германия.

В рамките на министерската среща на 8-10 март 2020 година в Скопие ще се състои и конгрес на неправителствени организации под надпис: „ Стимулиране на стратегическата автономност. Приносът на Западните Балкани за споделено европейско бъдеще ”. Организатори на форума са Институтът за народна власт „ Граждански общества “ – Скопие, в съдействие със Софийския офис на Европейския съвет за външна политика.

На 9 март 2020 година министрите Екатерина Захариева и Никола Димитров ще създадат одобрение към участниците във форума, а на 10 март 2020 година се плануват два взаимни панела с присъединяване на министрите от страните - участнички в Берлинския развой и представители на неправителствените организации.

Берлинският развой е политико-дипломатическа самодейност, стартирана през август 2014 година от немския канцлер Ангела Меркел. Участници в процеса са страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и страни членки на Европейски Съюз - Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Полша, Хърватия и Словения. Освен страните от Берлинския развой в срещата в Скопие ще вземат участие и представители на Европейската комисия, и на Съвета за районно съдействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР