Среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще

...
Среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще
Коментари Харесай

Среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО ще се проведе в Брюксел

Среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО ще се организира на 8 и 9 ноември 2017 година в Брюксел.
Българската делегация за форума ще бъде ръководена от заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов, оповестиха от МО.
По време на срещата министрите на защитата ще обсъдят въпроси по възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, с изключително внимание върху съгласуваността на другите начинания и постигането на синергичен резултат при противодействието на многопрофилните провокации и закани за сигурността. Предмет на полемиките ще бъдат и идните промени в Командната конструкция на Алианса, в по-общата рамка на цялостната институционална промяна на НАТО.
В дневния ред е планувано провеждането на работна вечеря с присъединяване на висшия представител на Европейски Съюз по външна политика и сигурност. На нея ще бъдат прегледани световните проблеми в сигурността, в това число обстановката с възходящата неустойчивост на Корейския полуостров, както и въпроси от региона на съдействието НАТО-ЕС.
Срещата ще приключи със съвещание във формат страни-участници в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан. Министрите на защитата ще прегледат настоящото положение и вероятностите за увеличаване на задачата в полза на постигането на трайна непоклатимост в страната и повишение на отбранителния потенциал на Афганистанските сили за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР