Среща на Г-7 в Хирошима - японският град - символ

...
Среща на Г-7 в Хирошима - японският град - символ
Коментари Харесай

САЩ и Япония се заканиха да търсят отговорност на Русия за инвазията

Среща на Г-7 в Хирошима - японският град - знак на мира. Очаква се водачите на 7-те най-големи демокрации да обсъдят усилването на глобите против Русия и противодействието на икономическите практики на Китай. Японският министър председател и американският президент се срещнаха и потвърдиха поддръжката на Токио и Вашингтон за Украйна. Очаква се Зеленски да се включи в срещата посредством видео връзка в неделя.

През идващите три дни водачите от Г-7 ще разискват в японския град Хирошима геополитически, стопански и климатични въпроси. Руската инвазия в Украйна ще бъде една от централните тематики.

Японският министър-председател Фумио Кишида и американският президент Джо Байдън оповестиха, че поддържат продължение на глобите против Русия.

" Споделяме общи полезности, в това число поддръжка за великия народ на Украйна при отбраната на тяхната суверенна територия и търсенето на отговорност от Русия поради бруталната й експанзия. Справяме се с световни провокации - от укрепването на нашата общественост и уговорката ни за неразпространение на нуклеарни оръжия до свободен и открит Индо-Тихоокеански район ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

" На срещата на върха на Г-7 бих желал Япония и Съединени американски щати да покажат, че ще пазят свободен и открит интернационален ред, учреден на правото на закона ", съобщи Фумио Кишида, министър-председател на Япония.

Джо Байдън е вторият американски настоящ президент след Барак Обама, който посещава Хирошима - града, унищожен при първата в света атомна бомбардировка, осъществена от Съединени американски щати в последните дни на Втората международна война, предаде . Предвидено е да посети дружно с останалите водачи Мемориала на мира. Фумио Кишида, който е родом от Хирошима, се чака да употребява срещата, с цел да призове Англия, Франция и Съединени американски щати да поемат ангажимент за бистрота във връзка с нуклеарните си арсенали и за съкращаването им.

Китай е другата огромна тематика. Ръководителите от Г-7 ще се опитат да преодолеят различията и да обсъдят по какъв начин да противодействат на практиките на Пекин, включващи " икономическа насила ". Срещу опитите на Китай да попречва търговията се обмисля диверсификация на веригите за доставки. Франция и Германия обаче упорстват за гаранции, че няма да бъдат скъсани връзките с Китай, който е един от най-големите пазари в света.

В Хирошима водачите от Г-7 ще разискват още световни въпроси като чистата сила и изкуствения разсъдък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР