Среща между Св. Синод на Българската православна църква и премиера

...
Среща между Св. Синод на Българската православна църква и премиера
Коментари Харесай

Премиерът се срещна спешно с патриарха и владици заради законови промени

Среща сред Св. Синод на Българската православна черква и премиера Бойко Борисов се състоя през днешния ден в Синодната палата. На нея синодалните митрополити споделиха своите съображения и опасения по отношение на двата законопроекта, които бяха импортирани в Народното събрание от депутати на политическите партии ГЕРБ, Движение за права и свободи и Патриотичния фронт. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан в детайли обясни позицията, която Св. Синод изрази през вчерашния ден със мнение и изказване. Той даде и главните точки, по които Св. Синод има съображения по отношение на законопроектите за Вероизповеданията.

На срещата участваха Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и синодните митрополити Сливенски Йоаникий, Великотърновски Григорий, Западно- и Средноевропейски Антоний, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил, Мелнишки свещеник Герасим, както и правните специалисти на Св. Синод адв. Радомир Чолаков и адв. Мария Кьосева.

Премиерът Борисов изрази желанието си законопроектът да бъде направен и направен оптимално добре и да не основава спор сред Църквата и страната. По думите му всички разисквания по двата проектозакона би трябвало да минат в разговор със Св. Синод и правните специалисти на БПЦ-БП.

От страна на партиите предложили проектозаконите участваха Цветан Цветанов (ГЕРБ), Искрен Веселинов (Патриотичен фронт) и Йордан Цонев (ДПС), както и шеф на дирекция „ Вероизповедания " Емил Велинов.
В края на срещата Негово Светейшество подари на премиера Бойко Борисов икона на св. Климент Охридски с пожеланието богодарувания и плодороден български светец да се моли, закриля и дава мъдрост и сили, както на премиера, по този начин и на неговия дом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР