Среща между президентите на Съединените щати и Русия не се

...
Среща между президентите на Съединените щати и Русия не се
Коментари Харесай

Кого наказа Путин? Май своите олигарси

Среща сред президентите на Съединените щати и Русия не се възнамерява сега, оповестиха от Белия дом. През последните дни Джо Байдън беше дал кардинално единодушие за срещата, а Кремъл също изглеждаше отворен за концепцията.

Няма да има и диалог сред външните министри на Съединени американски щати и Русия. Според американците разполагането на съветски войски в Донбас е „началото на инвазия“.

„ Никога няма да затворим напълно вратите за дипломация ”, сподели представителят на Белия дом Джен Саки.

Американският държавен секретар също анулира срещата си с съветския външен министър.

„ Миналата седмица се съгласих да се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров на 24 февруари, с цел да обсъдим опасенията на страната ни за европейската сигурност, само че единствено в случай че Русия не нахлуе в Украйна ”, съобщи Антъни Блинкън.

Въпреки, че изрази подготвеност за търсене на дипломатически решения, Владимир Путин съобщи през днешния ден, че ползите на Русия не подлежат на договаряния.

„ Страната ни остава отворена за директен и почтен разговор, за търсене на дипломатически решения на най-сложните въпроси. Но ще повторя: ползите на Русия, сигурността на нашите жители са безспорни ”, сподели президентът на Путин.

Русия обмисля да изтегли чиновниците си от дипломатическите служби в Украйна. А сателитни фотоси демонстрират ново разполагане на над 100 военни коли и десетки военни палатки в Беларус край украинската граница.

На този декор, още страни по света постановат наказания на Русия поради дейностите й в Украйна. Спира търговията с съветски облигации, съветски банки са блокирани за достъп до финансовите пазари, наложени са наказания върху всички членове на съветския парламент, които са одобрили решението за признаването на така наречен Донецка и Луганска национални републики.

След оповестените от Съединените щати, Англия и Европейския съюз наказания, Австралия, Япония и Канада станаха следващите страни, които постановат наказателни ограничения против Русия.

„ На фона на растящия авторитаризъм по света и все множеството провокации пред демокрациите и демократичните правила, всички ние би трябвало да отстояваме тези полезности ”, безапелационен бе министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.

„ Австралийците постоянно се опълчват на насилниците и ние ще се противопоставим на Русия, дружно с всички наши сътрудници и съидейници ”, сподели министър-председателят на Австралия Скот Морисън и акцентира, че това е единствено началото и чака нови наказания.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР