Среща между президента на Франция и основните представители на местната

...
Среща между президента на Франция и основните представители на местната
Коментари Харесай

Ново вледеняване на отношенията между Макрон и кметовете

Среща сред президента на Франция и главните представители на локалната власт по отношение на децентрализацията ще се организира без Асоциацията на кметовете на Франция (AMF) .

Можем ли да приказваме за локална власт без кметове? Президентството реши, че да, разяснява le monde. Срещата, която трябваше да се организира през днешния ден, 13 март, в Елисейския замък, сред президента и главните представители на локалните управляващи, с цел да обсъдят децентрализацията и плана за институционална промяна на президента, ще се организира без Асоциацията на кметовете на Франция (AMF).

" Ненормално решение ", произлизащо от " политическа позиция ", уточни AMF в прессъобщение.

Еманюел Макрон реши в петък да изключи AMF от срещата. " Няма нищо общо с въпроса за егото, изяснява консултант на президента. Въпрос на действеност е. Президентът на републиката има право да желае да се срещне с президентите на асоциации, които сами са поискали среща с него. Това би трябвало да стане на изпълнително равнище, с цел да могат да се вземат решения, добавя съветникът.

Допълнително напрежение внесе настояването на кмета на Кан за друга дата на срещата с Макрон. Президентът на AMF ще бъде в своя град Кан, с цел да посрещне кмета на Лвов, град в Западна Украйна, с който е открито " побратимяване на взаимност ".А малко по-късно той ще участва на повторното разкриване на известния хотел Carlton в Кан, където работят 700 души.
 Вътрешният министър на Франция с огромен план за очистване на гетата
Вътрешният министър на Франция с огромен план за очистване на гетата

Операцията ще бъде ориентирана към 5000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР