Среща между премиера в оставка Кирил Петков, министъра на вътрешните

...
Среща между премиера в оставка Кирил Петков, министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Кирил Петков: Обявяваме война на рецидивистите на пътя


Среща сред премиера в оставка Кирил Петков, министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров и шефа на столичната " Пътна полиция " Тенчо Тенев беше извършена в Министерски съвет във връзка тежката злополука в София преди два дни, при която починаха две млади дами, осведоми БНР. Бяха оповестени ограниченията и дейностите на държавното управление, свързани с придвижването по пътищата.

" Днес взехме решение да обявим война на всички рецидивисти, изключително на тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции. Днес стартира огромна акция по пътищата ", разгласи министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Петков изрече съболезнования към околните на двете млади дами, които изгубиха живота си при провокираната от Георги Семерджиев злополука в София: " Трагедията от през вчерашния ден, нещастието с Милен Цветков се дължи на наркотични субстанции. Това е част от тъмната страна на нашето общество. Никой не би трябвало да е над закона в България ", съобщи Кирил Петков.

Премиерът в оставка стартира изказването си по този начин:

" Първо, желая да изразя нашите съболезнования на околните на двете девойки, които по този начин неуместно починаха поради рецидивистът Георги Семерджиев. Днес взехме решение да обявим война на всички рецидивисти зад кормилото, изключително на тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции.

Война на всички, които имат нападателно държание по пътя. От довечера стартира огромна национална акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции. Трагедията от през вчерашния ден, сходно на нещастието с Милен Цветков, се дължи на използването на опиати и шофиране в нетрезво положение. Много от тези рецидивисти, които преднамерено не съблюдават разпоредбите, са част от тъмната страна на нашето общество и имат възприятието за безотговорност. Никой не би трябвало да е над закона в България.

До мен са министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров, шефът на Столична " Пътна полиция " Тенчо Тенев, заместник-председателят на Държавната организация " Безопасност на придвижване по пътищата " Димитър Илиев, депутат и деятел за пътна сигурност Настимир Ананиев, които дружно още от през днешния ден провеждат осъществяването на националната акция против шофиране под въздействието на наркотични субстанции ".

Започва профилирана интервенция по линия на всички лица, които употребяват наркотични и упойващи субстанции и тя няма да е от ден до пладне - това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков на конференцията в Министерския съвет.

Министърът разясни, че спецакцията няма да има краен период: " Тя ще продължи до тогава, докато преценим. Времето и резултатите от нея, ще ни кажат докога ", съобщи Рашков.

Ще разчитаме и на цялото общество да ни помогне да се оправим с тези, които си разрешават да заплашват живота на всички, които са на пътя, а и на тротоарите, сподели още Рашков.

" Ние се принуждаваме да предприемем такива фрапантни ограничения, съзнавайки, че може би по подобен метод ще затрудним и други жители, които нямат нищо общо с потреблението на наркотични и други упойващи субстанции ".

Вътрешният министър Рашков съобщи, че към този момент е открито, че служителка на Министерство на вътрешните работи е забъркана в тази ситуация със Семерджиев:

" За нас е известно наличието на жена сега, в който е станал случаят и следва установяването ѝ. Днес към този момент това е известно. Да, тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата, да, тя има връзки с Георги Семерджиев. Предстои да установим какви – открити са полицейски атрибути. Едва ли има съображение в колата на този човек да има предмети, които се употребяват единствено от служителите на реда ", съобщи Рашков.

Текат инспекции и за други чиновници в Министерство на вътрешните работи, за които има догатки че не са подхванали нужните дейности откакто Семерджиев е бил спиран и установяван, че кара след приложимост на опиати.

Довечера за втора поредна вечер се чака жители да блокират кръстовището на булевардите " Черни връх " и " Арсеналски ", където стана тежката злополука.

Протестиращите желаят властимащите да споделят проект за дейности против рецидивистите на пътя. Протестът е плануван за 18.30 часа.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР