Среща между министър-председателя и президента на България е нещо нормално

...
Среща между министър-председателя и президента на България е нещо нормално
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Един президент трябва да е независим, а Румен Радев много ясно вече се позиционира при БСП

Среща сред министър-председателя и президента на България е нещо обикновено и даже неотложно сега. Не е обикновено обаче българският президент да не желае да одобри финансовия министър, ръководителя на бюджетната комисия и НСОРБ. Това съобщи пред публицисти в Раковски ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ показа своето удивление на какво съображение е била направена срещата сред Румен Радев и цялото управление на Българска социалистическа партия за представянето на един предстоящ план, в случай, че самият президент твърди, че той се намира едвам в края на законотворческия развой. „ Един президент би трябвало да е самостоятелен, а Румен Радев доста ясно към този момент се нарежда при Българска социалистическа партия “, разяснява Цветанов.

По думите му всички български президенти до момента са правили най-малко по 2-3 обръщения на година към народните представители в Народното събрание, само че за две години Румен Радев няма нито едно такова. „ Това послание е знак на почитание към институцията Народно заседание и народните представители в нея “, означи той.

Цветан Цветанов бе безапелационен, че ГЕРБ и държавното управление на Бойко Борисов през годините са посочили, че при всяко едно подозрение за корупция са подкрепяли реализирането на изцяло следствие по случая. „ Такова подозрение имаше и при процедурата по желание на нов вид бойни самолети. Имаше подозрения за опорочаване на процедурата и взимане на еднолично решение в интерес на една компания. Затова ние направихме анкетна комисия с представители на всички политически групи в Народното събрание. Тя откри, че в последния миг е въведен спомагателен аршин, който не кореспондира с решението на българския парламент “, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ и добави, че в този момент във финалната част на процедурата вземат участие към този момент няколко компании.

По тематиката със законопроекта за промени в Закона за вероизповеданията, Цветанов посочи, че при неговото правене се е търсил политически консенсус и е трябвало да се отговори на терзанията на всички вероизповедания. „ Направихме компромис в името на публичния интерес и с цел да подсигуряваме, че страната ще финансира вероизповеданията и ще пресече външно въздействие и проповядване на радикализъм “, съобщи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР