Среща между ГЕРБ, ДПС и Асен Василев се е провела

...
Среща между ГЕРБ, ДПС и Асен Василев се е провела
Коментари Харесай

Асен Василев уверил ГЕРБ и ДПС, че ПП/ДБ няма повече да гласуват с БСП, ИТН и „Възраждане“

Среща сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Асен Василев се е провела през днешния ден. На финансовия министър са били сложени няколко условия, заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ За това, че в сряда двете други ще вземат участие в кворума на Народното събрание и ще покажат, че евроатлантическото болшинство го има. Тези условия бяха по следните тематики: дерогация, държавен бюджет и евроатлантизъм. Като получихме уверения, че отсега нататък няма да има случаи, в които тяхната група ще гласоподава дружно с „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ “, съобщи Атанасова.

Василев заречен унищожаване на дерогацията в 2 стъпки: от 1 януари – прекъсване на квотите за експорт, от 1 март – дефинитивна анулация.

„ Като за този временен интервал се сме съгласили само с цел да няма разтърсвания. По отношение на бюджета намерихме благоприятни условия всички претенции на групите да бъдат изпълнени “, съобщи тя.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изясни, че приходите ще бъдат понижени с 2,4 милиарда поради гледище на ГЕРБ да бъдат по-реалистични.

„ Точно толкоз, колкото е хипотетичната планувана вноска от таксата за газа. Другото искане на ГЕРБ беше лист със стратегически обекти, които са Автомагистрала „ Струма “, пътят Плевен-Русе, Автомагистрала „ Хемус “ и други Движение за права и свободи сложи условия да има предпочитан лист с вложения за общините. Тези два предпочитани листата ще бъдат конкретизирани сред първо и второ четене. Капиталовата стратегия от 12 става 10 милиарда, което е задоволително съгласно нас да покрие всички тези условия и да не вкара стопанската система в криза. Намаляваме прага на дълга с 1,2 милиарда Така постигнахме единодушие по рамката “, сподели политикът от Движение за права и свободи.

Асен Василев внася бюджета идната седмица.

Асен Василев и Теменужка Петкова дефинираха диалозите като градивни.

„ Отпада вноската от „ Газпром “ като не 100% сигурна. Ще преработим бюджета в този му тип, с цел да мине през тристранките. Общините ще би трябвало да поработят малко по-бързо, с цел да са приказва до 11-12 декември с предпочитаните планове. Според мен откритото решение за дерогацията е извънредно потребно, тъй като от една страна се стопира износът и парите за Русия, въпреки това с дата 1 март се подсигурява, че ще има равномерен преход и няма да се вдигнат цените. Имахме потребен диалог с сътрудниците от ГЕРБ за това, че нито ние, нито те е добре да образуват болшинство с другите партии в Народното събрание, защото това води до нездравословни процеси и загуба на доверие “, сподели Асен Василев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР