Среща-беседа под наслов Бракът – любов и още нещо…“ бе

...
Среща-беседа под наслов Бракът – любов и още нещо…“ бе
Коментари Харесай

Семейства от Видин отпразнуваха диамантена и златна сватба и отправиха послание към младите

Среща-беседа под наслов „ Бракът – обич и още нещо… “ бе инициирана от Общинското дружество „ Обреден дом “ в навечерието на св. Валентин.

Проявата е част от честванията на Международната седмица на брака в България. Домакин на събитието бе Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “.

Срещата почетоха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова.



Директорът на библиотеката Десислава Иванова изрази задоволството си, че културният институт се причислява към забавната самодейност и даде начало на срещата. Управителят на Оперативна програма „ Обреден дом “ Пролетка Велкова показа главните участници – семейство Райна и Любомир Иванови, които означават 60 години взаимно общуване и златните (50 години) юбиляри Будинка и Тодор Тодорови. Те заеха тържествено местата си в залата под бурните овации на публиката. Сред поканените на срещата беше многодетното семейство на Ирена Дочева и Никола Жеков, двойки с опит и такива, които вършат първите си стъпки в взаимния сватбен живот.



Кратка сказка за ролята и смисъла на брака, за отношението към него като институция в близкото минало и през днешния ден, изнесе психологът Веселка Димитрова, ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции във Видин.

В неналожителен диалог с участниците бяха потърсени отговори на въпросите каква е тайната на сполучливия брак, какъв брой значима е любовта, мъчно ли се реализира естетика, по какъв начин се трансформира животът с появяването на децата и доста други. Посланието на юбилярите бе, че същински благополучен брак е този, в който има обич, почитание, доста самообладание и доверие.

Кметът на Видин сервира приветствени адреси на юбилярите, а на семейство Иванови – и първокласен албум „ Нашата женитба в мемоари и фотоси “. „ Пожелавам Ви още дълго време да бъдете един до различен, да се радвате на здраве и на хубави моменти със своите деца, внуци и правнуци! “ – сподели той.

Д-р Ценков и заместник-кметът Борисова връчиха дарове и на останалите участници и им благодариха за сърдечния диалог.



Специален привет за край на събитието сервираха музиканти, артисти и танцьори от Ансамбъл „ Дунав “.

В Община Видин тази година диамантена женитба честват още две брачни двойки - Марийка и Ванко Кръстеви и Вълкана и Владимир Николови.

Международната Седмица на брака се организира годишно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Нейната цел е да сплоти публичните старания за поощряване на брака и фамилията и да помогне на двойките по пътя им към създаване на сполучлив брак.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР