Средствата следва да бъдат усвоени целево за подобряване на енергийната

...
Средствата следва да бъдат усвоени целево за подобряване на енергийната
Коментари Харесай

Димитър Бръчков, кмет на община Петрич: 600 хил. лв. ще се инвестират в базата на болничната сграда в Петрич

Средствата следва да бъдат усвоени целево за възстановяване на енергийната успеваемост на постройката. Финансирането идва с разпореждане на Министерски съвет.

Предвидените ограничения включват: цялостна замяна на дограмата, стъклопакети и врати; замяна на съществуващите отвесни и хоризонтални щрангове, които касаят отоплителната и водопроводна апаратура на болничната сграда; замяна на всички осветителни тела с нови LED. Това разгласи кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Заложените за осъществяване със предпазеното държавно финансиране действия следват осъществените досега поправки по материалната база на лечебното заведение.

„ От началото на 2017 година е изработен повсеместен ремонт на поделение „ Ортопедия и травматология ”, осъществени са частични неотложни поправки на други три отделения – „ Детско поделение ”, „ Хирургия ” и „ Инфекциозно поделение ”. Стойността на вложените средства за възстановяване на материалната база възлиза на 30 000 лева

Освен това, Община Петрич стартира отлаганата през годините процедура по излизане на постройката на болничното заведение в Петрич на свободния енергиен пазар. Равносметката е, че досега доставяната ел. сила за лечебното заведение е на извънредно висока цена от 125 лева за мегават часа сила.

Предварителните разбори и изследвания, направени от Община Петрич, дават съображение да се приказва в посока – договаряне на цена от към 75 лева – 81лв за мегават дейна сила. Икономията, която следва да се реализира единствено от това перо се пресмята на близо 35 % от досегашните разноски за ток на болничното заведение ”, изясни кметът и добави също, че уважаваният хирург от Петрич – доктор Иван Динчев, който преди повече от 15 години напусна болничното заведение в Петрич е приел поканата да се върне на работа в „ Хирургично поделение ”, което е голяма стъпка към връщане на експертите, уточни градоначалникът.

Анонсира, че има удостоверение от други двама медици, които ще работят в Петрич.
„ Това са значимите крачки за решение на кадровия проблем, съпътстващ всички лечебни заведения, освен нашата. Когато, обаче сме постоянни, както в този момент, имаме учредения да вършим оферти, имаме и първите позитивни отговори от страна на лекари. Мога да прибавя още, че от м. юни насам, всички работещи в болничното заведение тук получават така наречен в допълнение материално стимулиране. Нещо, което години наред е пропускано, поради липса на пари ”, заключи кметът на община Петрич Димитър Бръчков с препратката, че политическото говорене отпреди година, по препоръчаната болнична промяна, през днешния ден се прочита като непотребен популизъм и псевдозагриженост за опазването на здравето на локално равнище, тъй като Петрич остана измежду градовете, които резервираха болничното заведение си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР