Средствата се отпускат за 2021 г. Основание е Законът за

...
Средствата се отпускат за 2021 г. Основание е Законът за
Коментари Харесай

МОН: 4 млн. лв. от хазарт отиват за физкултурни салони и спортни площадки

Средствата се отпускат за 2021 година Основание е Законът за хазарта, съгласно който не по-малко от 10% от прихода отиват за поддръжка, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване или основаване на нови спортни обекти и/или спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения.

С писмо до районните ръководства на образованието (РУО) през днешния ден Министерството на образованието и науката (МОН) кани шефовете да аплайват по програмата. Държавните учебни заведения, финансирани от МОН, могат да аплайват до 9 ноември т.г. в съответното РУО. РУО ще подреждат постъпилите планови оферти по критерия „ брой възпитаници в постоянна форма на образование за съответната година “.

До 15 ноември т.г. общинските и държавните учебни заведения, които се финансират от министерствата на културата и на младежта и спорта, подават документи за кандидатстване непосредствено в МОН.

Програмата ще финансира действия в три разнообразни модула.

Може да се кандидатства за ремонт на действителен физкултурен салон. В взаимозависимост от това дали се планува цялостна или единствено вътрешна реорганизация, възможни действия могат да бъдат ограничения за енергийна успеваемост, ремонт на покриви, съблекални и/или санитарни възли, замяна на спортна настилка, на отопление, вентилация и климатизация, на водопроводна и/или електроинсталация, боядисване.

Програмата ще финансира също планиране и строителство на нови физкултурни салони, както и построяването и ремонта на открити спортни площадки в училищата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР