Средствата, с които е обезпечена програма Правосъдие“, ще допринесат за

...
Средствата, с които е обезпечена програма Правосъдие“, ще допринесат за
Коментари Харесай

Емил Радев: Средствата по програма Правосъдие ще допринесат за укрепване на върховенството на закона в държавите-членки

 Средствата, с които е обезпечена стратегия " Правосъдие “, ще допринесат за подсилване на върховенството на закона в държавите-членки на Европейски Съюз. Това разяснява при дебатите в пленарната зала на Европейския парламент българският евродепутат Емил Радев – докладчик по досието от страна на ЕНП. Екологичен потенциал одобри на второ четене стратегиите " Граждани, тъждество, права и полезности “ и " Правосъдие “, които дружно съставляват фонд " Правосъдие, права и полезности “ на Европейски Съюз с общ бюджет от 1,86 милиарда евро за интервала 2021 – 2027 година

" Изграждайки общото пространство на правораздаване, Европейски Съюз реализира доста, само че живеем във времена, в които не липсват съществени световни провокации и които абсолютно изискват всички държави-членки да поставят повече старания в името на върховенството на закона, самостоятелната правосъдна власт, взаимното признание и доверие “, съобщи Емил Радев пред еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс.

" Важно е да имаме добре функциониращо европейско пространство на правораздаване с оптимално улеснен достъп до правосъдната система при трансгранични правни обстановки и с интензивно правосъдно съдействие по цивилен и наказателни каузи “, означи евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ. Емил Радев подчертава и върху ролята на стратегия " Правосъдие " за образованието на магистратите и насърчаването на обща правна и правосъдна просвета. В изявлението си той посочи още, че със своята поддръжка за този значим инструмент в отбрана на правата и полезностите на Европейски Съюз Европейският парламент ще даде опция програмата да стартира да се ползва в най-кратки периоди. 

Емил Радев обърна особено внимание и на развиването на електронното правораздаване – ангажимент, заявен в границите на съвещанието и от Европейската комисия в лицето на комисар Дидие Рейндерс. Всички участници в дебатите се сплотиха към позицията, че дейното потребление на електронни средства дава опция за по-ефикасни правосъдни производства и за по-широк достъп на жителите и бизнеса до правораздаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР