Средствата от традиционното парти “Бяло лято” са за закупуването на

...
Средствата от традиционното парти “Бяло лято” са за закупуването на
Коментари Харесай

Рекордни 21 000 лева събраха на благотворително парти дамите от Зонта Клуб в Търново

Средствата от обичайното празненство “Бяло лято” са за закупуването на ехограф за болничното заведение в Горна Оряховица

Рекордната сума от 21 000 лв. събраха инициативните дами от Зонта клуб във Велико Търново на обичайното годишно благотворително празненство “Бяло лято”. Средствата са за закупуване на съвременен ехограф за болничното заведение в Горна Оряховица.
 veliko  veliko2  veliko3  vt1  veliko4

Гости от цялата страна участваха в петък вечерта на изискания бал на зонтианките, които всяка година набират средства за своите благородни дела. Организацията във Велико Търново съществува от 19 година и нейните фенки подаряват пари за обучение и опазване на здравето, стипендии. Неотдавна те купиха нова родилна маса за АГ-отделението на регионалната болница в остарялата столица.

Водещ на Бялото празненство бе Драгомир Драганов, а музикалните изненади на гостите под дъжд от бели и жълти балони сервираха Силвия Кацарова, Теди Кацарова, кавалджията Живко Василев и новата музикална звезда Йордан Марков. На празненството участваха регионалният шеф на Велико Търново проф.Любомира Попова, зам.губернаторът Детелина Борисова, кметът на Горна Оряховица инж.Добромир Добрев, шефът на болничното заведение в железничарския град доктор Иван Иванов, представители на Ротари клуб.

По време на празненството за набиране на средствата за хуманната самодейност, бяха разиграни на търг неповторими предмети. Статуетка на позлатена роза бе купена за 1350 лв. от предприемача Димитър Хинов.
Оспорвано наддаване имаше за тениска на Григор Димитров с негов подпис, а цената и стигна до 3100 лв.. Интересна конкуренция се заформи за сребърен сервиз уникат, който е принадлежал на инж. Стефан Ковачев, който в края на 1923 година основава кооперация „ Виделина ”, проправяща пътя за електрифицирането на Горнооряховско.

Ценната движимост бе купена от Десимир Генчев от Бургас за 1200 лв.. Той незабавно разгласи, че дава сервиза на Историческия музей в Горна Оряховица. Едно от 20-те копия на огромната камбана на хълма Царевец пък бе продадено за 1300 лв.. За ръчно направена книга от издателствата “Босилков” и “Фабер”, великодушен донор заплати 1600 лв.. На “тих търг” бяха разпродадени кошници цялостни с лакомства и напитки. Към общата сума бяха прибавени още 100 лв. предоставени от кмета на Елена инж.Дилян Млъзев и 500 лв. от шефът на “Захарни заводи” АД Валентина Раева.

По традиция в края на празненството, дамите разрязаха голяма торта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР