Средствата нямало как да се усвоят до края на годината

...
Средствата нямало как да се усвоят до края на годината
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас върна на правителството 25 хил. лв., отпуснати за ремонт на покрива

Средствата нямало по какъв начин да се усвоят до края на годината

В началото на декември държавното управление отпусна 25 257 лева на регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова за превъзмогване на вредите от бедствия . Справка на „ Флагман “ сподели, че средствата са били за ремонт на покрива на постройката на регионалната администрация, която е и монумент на културата.

Парите обаче няма да може да бъдат усвоени и по тази причина са върнати назад в държавния бюджет. Това обясниха от пресцентъра на регионалния шеф след питане на „ Флагман “.

За първокласен ремонт били нужни над 200 000 лева Сумата била поискана от държавното управление още през лятото. Само че то дало единствено 60 000 лева

За новите 25 000 лева пък нямало за по кое време да се пуска социална поръчка , тъй като пристигнал краят на годината. Затова те се връщат назад на държавното управление.

Иначе, с преди този момент отпуснатите 60 000 лв. щял да се направи спешен ремонт , с цел да се предотвратят вреди през идващите месеци при възможни снегове и значителни дъждове.

През 2023 година регионалната администрация обаче още веднъж щяла да изиска средства за огромен ремонт на протеклия покрив на постройката.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР