Средствата, които са отпуснати от правителството на община Карлово за

...
Средствата, които са отпуснати от правителството на община Карлово за
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението села

Средствата, които са отпуснати от държавното управление на община Карлово за възобновяване на инфраструктурата, потърпевша от наводнението от 2 септември 2022 година, са изчерпани, заяви кметът доктор Емил Кабаиванов. По думите му, от в началото поисканите над 75 млн. лв. в Общината са получени едвам 17,6 млн. лева

Градоначалникът упорства за незабавно привикване на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, която не е заседавала от 15 декември, 2023-та година.

В момента на няколко места в община Карлово текат действия по създаване на разрушените мостове, речните корита и улици. Има заплаха обаче компаниите - реализатори на плановете да прекратят работа, защото локалната администрация няма налични средства, с които да се разплати. Трупат се отговорности, за които страната е поела ангажимент, само че не отпуска нужните финансови запаси. Освен всичко друго преустановяването на строителните работи в речните корита, крие опасност и от нови наводнения, поради предстоящите пролетни дъждове. Жителите на потърпевшите обитаеми места са неспокойни и се тормозят, че незавършеното строителство, може да докара до нови спешни обстановки, акцентира кметът на Карлово.

Той желае и незабавна среща с бъдещия длъжностен министър-председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството, с цел да ги запознае в елементи с сериозното недофинансиране на възстановителните работи и да получи тяхното подпомагане.

В началото на годината Емил Кабаиванов осведоми акад. Николай Денков за хода на дейностите, както и за придвижването на финансовите средства. Извършените инспекции от АДФИ не са установили нарушавания и са приключили със изводи, че отпуснатите пари са разходвани законосъобразно и по предопределение, прецизират от общинската администрация на Карлово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР