Средства за подслон от България, предназначени за подслоняване на останалите

...
Средства за подслон от България, предназначени за подслоняване на останалите
Коментари Харесай

Палатки от България за Сирия пристигнаха в Бейрут

Средства за заслон от България, предопределени за подслоняване на останалите без дом след опустошителното трусове в Сирия, дойдоха в ливанската столица Бейрут, заяви Европейската комисия.

Помощта за арабската република минава през Бейрут и турския град Газиантеп. До този миг 12 страни членки на Европейски Съюз, измежду които и България, са предложили помощ за Сирия посредством Механизма за гражданска отбрана.

След труса Европейски Съюз активизира филантропична помощ за тази страна в размер на 10 милиона евро. От тях 6 милиона са пренасочени от други филантропични планове.

Днес в Сирия от Турция би трябвало да кацне първият полет, претрупан с помощи от филантропичния склад в Дубай. Помощите са за регионите в Северозападна Сирия, които не са следени от държавните сили.

България е и измежду 18-те страни от Европейски Съюз, предложили на Турция милиони продукти, измежду които средства за подслоняване, нагреватели, генератори, мебели, здравно съоръжение, хигиенични принадлежгности, храна и топли облекла. Жертвите в Турция минаха 41 хиляди души.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР