Средства за подпомагане на деца, млади семейства и възрастни е

...
Средства за подпомагане на деца, млади семейства и възрастни е
Коментари Харесай

Безплатна забавачка и евтини дърва за огрев осигурява община Чипровци


Средства за подкрепяне на деца, млади фамилии и възрастни е осигурила и в тазгодишния си бюджет дребната планинска община Чипровци, заяви кметът Пламен Петков.

През 2019 година 56 малчугани на възраст от 3 до 7 години ще посещават детската градина в балканското градче без родителите им да заплащат такси. Сумите ще се превеждат от локалната администрация.

„ От 2016 година устояваме градината с пари от бюджета и към този момент трета година се оправяме сполучливо. Това е извънредно значимо за младите ни фамилии. Повечето от тях са с ниски приходи, а ние държим  младите хора да останат в града и да работим дружно за развиването му ”, сподели Петков.

За справяне с демографсккия срив, обезлюдил селищата в планинския край, общината в Чипровци от няколко години изплаща и по 1000 лв. еднократна помощ при раждането на бебе. В началото на зимата локалната администрация осигурила и дърва за огрев на 1100 къщи.

Трупите са от общинската гора и фамилиите платили  по 38 лв. за кубик, а служащите ги доставили до домовете на хората, показа градоначалникът. Бюджетът на община Чипровци за 2019 година е 4,7 милиона лева Средствата са разпределени рационално и ще стигнат за всички значими действия, съобщи Пламен Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР