Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на

...
Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на
Коментари Харесай

В края на мандата: Мнозинството в Общински съвет - Варна реши да прави 4 нови паркинга край нови булеварди

Средства за създаване на четири извънуличини паркинги на територията на община Варна гласоподаваха на днешното си съвещание съветниците от ПК „ Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна. 

Терените, които ще бъдат построени като паркинги са на ул. „ Момина сълза “ и ул. „ Люляк “ в регион Приморски,  ул. „ Струга “ зад бл. 39-49 и в кв. „ Аспарухово “, ул. „ Балкапан “.

Част от претекстовете включени в предлагането са, че след завършването на бул. “Левски “ в прилежащите сектори са останал необлагородени пространства, които нерегламентирано се употребяват за паркиране на коли. Освен това на тези места липсва трайна настилка, което мощно затруднява предвижването на пешеходците и хората с увреждания поради неосигурената налична среда. 

Подобна е обстановката и в кв. „ Аспарухово “ след реконструкцията на бул. “Народни будители “. В този регион дефицитът на паркоместа ще бъде обезщетен посредством построяването на паркинг при бл.51, ул. “Балкапан “.

Целта е да бъдат построени оптимален брой паркоместа наоколо до жилищни блокове и обезпечаване на безвредно предвижване на живущите в тези региони. С построяването ми ще бъде положена трайна настилка, ще бъдат построени системи за отводняване на пътното платно и ще се усъвършенства достъпността на средата за хората в неравностойно състояние.

Необходимите средства в размер на 939 336 лева с Данък добавена стойност ще бъдат обезпечени от бюджета на Община Варна за 2019 година като обезщетена смяна, оповестиха от пресцентъра на Общински съвет - Варна.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР