Средното увеличение на цената на електроенергията за битовите потребителите е

...
Средното увеличение на цената на електроенергията за битовите потребителите е
Коментари Харесай

Токът поскъпва средно с 2.9% от днес

Средното нарастване на цената на електрическата енергия за битовите потребителите е 2,90%. Това сподели ръководителят на Комисията по енергийно и водно контролиране доцент Иван Иванов по време на брифинг за цените на електрическата и на топлинната сила в действие от 1 юли.

Той посочи, че решението е взето през днешния ден в 14.00 часа, като означи, че одобрените през днешния ден цени са по-ниски спрямо признатите в отчета от 27 май. " Тогава беше планувано среднопретегленото изменение да бъде 3,48% ", добави доцент Иванов.

" Най-важното, което допускам интересува всички, е какви са промените на крайните цени на ел. силата за битовите консуматори, считано от 1 юли 2019 година Изменението е както следва. За ЧЕЗ - 2,90%, за EVN - 2,97%, за ЕНЕРГО-ПРО - 2 80 % ", сподели още ръководителят на КЕВР.

Средното изменение на цената на топлинната сила е 3,53%, сподели още шефът на КЕВР.

По думите му допреди месец плануваното изменение в цената на топлинната сила е било 4,50 %.

Доц. Иванов даде данни за цената на топлинната сила за обособените топлофикации. " Цената на топлинната сила за " Топлофикация София " се усилва с 3,06% при планувани преди месец 4,30%. Цената на " Топлофикация - Разград ", където нарастването беше най-голямо - 17,53% се актуализира на 8,59%. Т.е. на половина. Също по този начин цената на топлинната сила на " Топлофикация Габрово " от 12,53% понижава на малко под 10%. Топлофикация " Враца " понижението е близо два пъти - от 7,52% цената намалявана 3,80 % ", сподели още доцент Иванов.

Таксата " обвързване към обществото " понижава от 20,49 лева./МВтч на 19,57 лева./ МВтч, а цената на базовата сила се резервира 89 лева./ МВтч, сподели още Иванов. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР