Средното образование в Хасково трябва да е адаптирано спрямо местния

...
Средното образование в Хасково трябва да е адаптирано спрямо местния
Коментари Харесай

Коста Стоев: Средното образование в Хасково да е адаптирано към местния бизнес

Средното обучение в Хасково би трябвало да е приспособено по отношение на локалния бизнес. Това съобщи претендентът за кмет на Хасково от „ Българска социалистическа партия за България “ Коста Стоев по време на среща която той и претендентите за общински съветници от листата на обединението организираха с представители на образованието в Хасково.

Тe се сплотиха към мненията, че: в учебните заведения в Хасково би трябвало да бъдат обучавани профилирани фрагменти, съгласно нуждата на бизнеса от съответните специалисти; междинното обучение в регионалния град би трябвало да се приспособява към потребностите на локалната стопанска система – машиностроене, лека индустрия и хранително-вкусова индустрия.

" Знаем, че казусът с намирането на работна ръка и тесните експерти не е тъкмо общински, само че ние считаме, че кметът като добър собственик би трябвало да бъде мотор в тази посока ", съобщи Коста Стоев. Той показа, че компаниите в Хасково са подготвени да заделят средства, с цел да образоват възпитаници от горните курсове със стажове, които да бъдат заплатени. " Целта ни е взаимно с управленията на професионалните гимназии да отстояваме по-голям брой паралелки, насочени към спецификата на стопанската система на региона и общината ", разяснява Стоев.

 Коста Стоев: Средното обучение в Хасково да е приспособено към локалния бизнес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР