Средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, което

...
Средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, което
Коментари Харесай

Министър Горанов: Висшето образованието днес „уврежда българските деца“


Средното обучение е по-голям приоритет на страната от висшето, което сега "уврежда българските деца ". Това разяснява в предаването "Седмицата " по „ Дарик “ финансовият министър Владислав Горанов.

Той приказва за бюджета за обучение.

"Обществото би трябвало да си реши целите. В момента по-важно ни е междинното обучение. Ректори и висши учебни заведения би трябвало с доза самооценка да погледнат към висшето обучение. То сега поврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из просветителната инфраструктура, несъмнено с безмълвното удостоверение от страна на страната и квази разбраната автономност. Влизат децата да учат извънредно атрактивни като название и напълно ненужни на пазара на труда специалности ", уточни Горанов.

"Академичната общественост самодоволно проспаха процесите в стопанската система. И в този момент ще би трябвало да платят цената, връщайки се към структурата на висше обучение и към качеството, което е съществувало 90-те години ", разясни финансовият министър.

Хартиените данъчни заявления ще отпаднат до 2020 година Това предвижда още Владислав Горанов.

По думите му бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път отпада от тази година с концепцията, че до година-две електронното обявление би трябвало да стане наложителна и единствена алтернатива.

"Вече е доста по-лесно да декларираш приходите си електронно, в сравнение с да го правиш по стандартните способи. Тук е ролята на страната да направи идната стъпка и да задължим хората да го вършат единствено по този метод. Затова отпада и тласъка ", изясни министърът.

"Надяваме се хартиените данъчни заявления по натурален път да отпаднат в идващите една-две години. Ако зависи от мен 2020 година няма да има хартиени заявления ", съобщи Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР