Средното ниво на почасовите разходи за труд в страните от

...
Средното ниво на почасовите разходи за труд в страните от
Коментари Харесай

България на дъното по почасови разходи за труд в ЕС през 2020 г.


Средното равнище на почасовите разноски за труд в страните от Европейския съюз през 2020 година е било 28,9 евро, регистрира Евростат.

Най-ниските такива разноски, изразени в евро, са били регистрирани в България - 6,6 евро на час, а малко по-високи те са били в Румъния (8,2 евро) и Унгария (9,8 евро), предава Българска телеграфна агенция. 

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час, следван от Дания (45.7 евро) и Белгия (40,5 евро).

Нивото на почасовите разноски за труд в Люксембург е било със 7,3 пъти по-високо от това в България. През 2016 година е регистрирана още по-съществена разлика сред страната от Европейски Съюз с най-високо равнище на почасовите разноски за труд и тази с най-ниско. Тогава в Дания то е било 9,5 пъти по-високо от това в България.

Различията измежду страните от Европейски Съюз са доста по-малки, когато почасовите разноски за труд са изразени в стандарт на покупателната дарба (СПС) - знак, който регистрира разликите в цените в обособените страни.

И по този индикатор почасовите разноски за труд са най-ниски в България (11,9 пункта) и най-високи в Люксембург (36,1 пункта).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР