Средностатистическият високопоставен служител в ЕС е 57-годишен мъж с най-малко

...
Средностатистическият високопоставен служител в ЕС е 57-годишен мъж с най-малко
Коментари Харесай

POLITICO: Анализ на утъпканите кариерни пътища към успех в Брюксел

Средностатистическият почитан чиновник в Европейски Съюз е 57-годишен мъж с минимум две дипломи, едната от които по право. Това е (силно опростен) извод от разбор на неповторим набор от данни за просветителния декор на повече от 600 служители и членове на, формиран от по данните от обществено налични източници.
На фона на богатото многообразие от националности и университетска кариера на политиците в сърцето на Европейски Съюз, данните разкриват общи тематики измежду постигналите старшинство и триумф. Данните демонстрират просветителните институции, които най-вероятно са посещавали; специалността, която най-вероятно са изучавали; и годините, които са им нужни, с цел да стигнат до функции на хора, вземащи на решения.
Какво да изучавам
Правото, бизнесът и политическите науки са измежду най-популярните академични дисциплини за длъжностни лица от Европейски Съюз и евродепутати. За да компилира набора от данни, POLITICO събра информация от автобиографиите на над 450 висши чиновници на Европейски Съюз: шеф, заместник-директор и началник на отдел в границите на Комисията, Съвета (включително старши дипломати) и други органи на Европейски Съюз.
Изключени са европейските съдилища.
Същото е направено за над 170 евродепутати, в това число всички ръководители на комисии и заместник-председатели в Европейския парламент, както и водачите на политическите групи.
Едно ясно обръщение от нашия набор от данни е, че с цел да напредне човек в институциите на Европейски Съюз, му е нужна най-малко една тапия - за предпочитане две или три.
Нито един от висшите чиновници, за които от изданието намерили данни, не е пропуснал университет, макар че девет % от членовете на Европейския парламент в извадката не са получили тапия.
На въпроса какво да се учи, има и явен отговор: близо една трета от длъжностните лица и членовете на Европейския парламент имат с бакалавърска или следдипломна степен. Ненаучните дисциплини като бизнес, филантропични науки, политически науки са изтъкнати в данните, като единствено пет % от членовете на Европейския парламент и два % от длъжностните лица имат здравна или здравна подготовка (председателят на Комисията е една от дребното изключения, откакто се е обучила за доктор и е получили магистърска степен по публично здраве.)
Това е проблем, споделя Матиас Жиро, общоприет секретар на EuroScience, низова организация за напредъка на науката в Европа, „ защото при оправянето с огромните провокации като изменението на климата е от решаващо значение да има повече учени, които също са в позицията на вземащите решения, а освен да Бъдат съветници. "
Жиро сподели, че доста европейски университети, преподаващи естествени науки, постоянно слагат прекалено много фокус „ върху университетските проучвания в обществения бранш и до известна степен и върху неакадемичните проучвания в бизнеса, само че по-малко върху други кариерни пътища “.
„ Ние от EuroScience насърчаваме повече учени във всяка област да обмислят кариера в политиката “, добави той.
Къде да изучавам
Белгийските университети са отпред в листата на учебните заведения за еврократи, като на челните три позиции са Колежът на Европа, Католическият университет в Лувен и Свободният университет в Брюксел (ULB) (въпреки че Колежът на Европа има кампуси както в Брюж, по този начин и в Натолин в Полша). Университетът Сапиенца в Рим и Лондонското учебно заведение по стопанска система допълват първите пет. Извън Европейски Съюз английските университети са извести, дружно с Харвард и Станфорд от Съединени американски щати.
 Безработните в Европейски Съюз са се нараснали с близо 2 млн. Безработните в Европейски Съюз са се нараснали с близо 2 млн.
Безработицата в еврозоната за декември 2020 година е 8.3%, сочат данните на Евростат. Това е скок от близо 1 процентен пункт по отношение на декемвр...
Демографията на институциите на Европейски Съюз
Екипът на Фон дер Лайен е покрай равенството сред половете - първият лицей на членовете на Комисията, постигнал това. Но въпреки всичко има прочут път за прекосяване към висшите позиции в институциите на Европейски Съюз. Средно длъжностните лица в нашия набор от данни са на 57 години и по-малко от 40 % от тях са дами. По този индикатор обаче Комисията се оправя по-добре от Съвета (като цяло, в Генералния секретариат на Съвета работят 1757 дами и 1305 мъже, съгласно личните данни на институцията, макар че висшите чинове са доминирани повече от мъжете).
Вицепрезидентът на Европейския парламент, който е и ръководител на групата на високо ниво за тъждество и разнообразие в институцията, сподели пред POLITICO, че „ институциите на Европейски Съюз и изключително Европейският парламент би трябвало да бъдат водещи в равенството сред половете “, добавяйки, че „ е от решаващо значение да се борим с неравноправие сред половете и стандарти посредством законодателство в целия Европейски Съюз, само че също по този начин е от значително значение Народното събрание и всички институции на Европейски Съюз да бъдат съгласувани в своя вътрешен метод, с политиките, които те проповядват на обществеността и държавите-членки. "
„ Безспорно има място за усъвършенстване “, признава Пападимулис, само че сподели, че групата на високо ниво „ работи по нова пътна карта на неотдавна признатия План за деяние за равенството сред половете [и че насърчава] всички институции на Европейски Съюз да последват този образец “.
Евелин Регнър, която ръководи комисията по правата на дамите и равенството сред половете в Народното събрание, съобщи, че числата „ демонстрират ясно какъв брой значими са прозрачността, ясните насоки и обвързващите цели за справедливото съответствие сред половете “.
 Етичен кодекс на чиновника: Трябва да е учтив и да не е подкупен, другояче наказания Етичен кодекс на чиновника: Трябва да е учтив и да не е подкупен, другояче наказания
Добросъвестност, равнопоставеност, честност, конфиденциалност и колегиалност и вежливост - това са главните правила на държание, кои...
„ Няма друго пояснение за очевидните разлики сред Европейския парламент и Комисията, които показват относително уравновесени числа, от една страна, и Съвета и ЕСВД, от друга, “ добави тя.
В изказване, предоставено от Европейското женско лоби (EWL), се споделя, че „ EWL е разочаровано от констатациите на изследването по отношение на неналичието на паритет сред дамите и мъжете в„ балона на Европейски Съюз “. “
Те също по този начин обявиха, че числата отразяват обстоятелството, че „ към момента няма публична настройка на Съвета за министри, виновни за равенството сред дамите и мъжете “ и че начинания като директивата „ Жените в препоръките “ „ са блокирани на равнище Съвет “.
Като се вземат поради единствено най-новата или последната тапия за всяко лице в набора от данни, анализът демонстрира, че длъжностните лица на Европейски Съюз със степен бакалавър са в малцинството. Повечето имат най-малко магистър и делът на докторантите е по-висок в Европейската комисия, в сравнение с в другите огромни институции. По-висок дял на мъжете в извадката имат докторска степен, в сравнение с измежду дамите, които от своя страна имат по-висок дял на магистърските степени.
И най-после, ето просветителната разбивка за 27-те комисари, които съставляват „ купола ” на екипа на Фон дер Лайен. Девет от тях имат три дипломи, като 13 са учили отвън родината си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР