Техническите служители реагират на това, че шофьорите на UPS получават пакет от $170 000 на година, със смесица от гняв и възхищение

...
Средностатистическият шофьор на UPS може да получи $170 000 заплата
Коментари Харесай

Средностатистическият шофьор на UPS може да получи $170 000 заплата и предимства след пет години в нов договор.

Техническите работници казаха, че увеличението може да направи заплащането на шофьора на UPS конкурентно със заплатите на техническите специалисти.

Някои технически работници казаха, че се чувстват „недоплатени“ в сравнение, а други посочиха, че шофьорите на UPS имат трудна работа.

Средностатистическият шофьор на UPS може да получи шестцифрено заплащане при нов договор, а техническите работници имат смесени чувства за това.

По време на разговор за печалбите във вторник главният изпълнителен директор на UPS Карол Томе каза, че до края от петгодишния си договор със синдиката Teamsters средният шофьор на UPS на пълен работен ден би изкарал около 170 000 долара годишно възнаграждение и обезщетения, като здравни и пенсионни обезщетения. Коментарите бяха направени, след като UPS постигна условно споразумение за предотвратяване на потенциална стачка миналия месец с Teamsters, синдикатът, който представлява около 340 000 UPS шофьори за доставка и обработващи пакети. Споразумението все още не е одобрено официално от членовете на синдиката, но резултатите от гласуването по въпроса ще бъдат обявени по-късно този месец.

Някои технически работници в социалните медии посочиха, че увеличението на заплатите може да накара шофьорите заплатите са по-конкурентни с белите якички – и големите технологични работници отговориха със смесица от гняв и признателност към синдиката.

„Това е разочароващо, как е възможно един шофьор да прави много повече от средния инженер в R&D?" работник в автономната транспортна компания TuSimple написа на Blind, анонимен сайт за публикуване на работа, който проверява заетостта на потребителите, използвайки фирмения им имейл. „За да получите основна заплата от $170 000, знаете, че трябва да работите здраво като инженер, това е гадно.“

Важно е да се отбележи, че цифрата от $170 000 представлява цялата стойност на UPS пакета, включително обезщетения и не представлява основната заплата. В момента шофьорите на UPS правят средно около $95 000 на година с допълнителни $50 000 в ползи, според компанията. Средната средна заплата на инженер в САЩ е 103 845 долара с основно заплащане от около 91 958 долара, според Glassdoor. И изследователските инженери на TuSimple могат да направят между $161 000 и $250 000 като компенсация, показват данните на Glassdoor.

Историята продължава

Други технически работници в Blind изразиха подобно ниво на недоволство. Insider не провери независимо самоличността на потребителите.

„Не унижавам други хора, но поставям в перспектива колко е необходимо на един швед или финансист, за да направи такъв вид пари!“ служител в компанията за здравни услуги Centene написа в отделна сляпа тема.

Междувременно няколко работници, включително служител на Meta, твърдят, че софтуерните инженери са „ниско платени“. Работникът на TuSimple каза, че „инженерите, които са създали този камион, който той кара, са по-важни, защото въздействието върху обществото е по-голямо, включително предоставянето на инструмент за работа.“

„300 000 $ в залива са като 90 000 $ в в по-голямата част от страната", каза служител на Microsoft в Blind. „Шофьорите се справят в LCOL“, казаха те, имайки предвид областите с „ниска цена на живот“.

Докато някои работници от Blind твърдяха, че UPS ще плаща на шофьорите си повече от софтуерните си инженери, данните от Glassdoor показва, че софтуерните инженери в компанията правят между $111 000 и $168 000 — цифра, която вероятно ще се увеличи след пет години, когато средният пакет драйвери за UPS достигне $170 000.

„Това, което правят, е важна работа“

Въпреки недоволството на някои технологични работници, много работници посочиха, че шофьорите на UPS работят при трудни условия.

„Спрете да се държите като елитарист!“ служител на Amazon написа на Blind. „Защо [мислите], че някой, който кара на дълги разстояния, трябва да изкарва по-малко от инженер? Това, което вършат, е важна работа. Как мислите, че се зареждат хранителните магазини или любимите ви магазини? Тези шофьори на дълги разстояния рискуват живота си да карат 12 часа дни понякога в сурово време."

Други хора в технологиите предизвикаха работниците да обмислят какво би било да поемат взискателната роля на шофьор в UPS. По-рано Insider съобщи, че от шофьорите на UPS се изисква да бъдат изключително активни на работа, да повдигат и организират тежки пакети и са се сблъсквали с проблеми при работа при екстремни горещини. Служителите на UPS често трябва да работят на празнични смени, които са известни с това, че са изтощителни, тъй като обемът на пакетите се увеличава.

„Бих се радвал да се запознаеш с моя баща, който доставя за UPS повече от 35 години, превозва 100 пратки пакети в горещината от 105+ градуса в Тексас, е буквално Дядо Коледа през декември и го прави по 9+ часа на ден на 67 години“, написа Клеър Во, главен продуктов директор в Color, на X, платформата, известна преди като Twitter .

„Забавлявайте се да не ви позволяват да вземете PTO между седмицата на благодарността и новата година“, написа друг работник във Fishbowl.

Във вторник Bloomberg съобщи, че компанията е имала над 50% ръст в броя на хората, търсещи работа в UPS след обявяването на предварителното споразумение. Въпреки това публикацията отбеляза, че новите служители ще трябва да проправят пътя си до ролята на шофьор на UPS, тъй като компанията изисква работниците си първо да отделят време за работа в нейните складове.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР