Среднощни нападатели причиниха пожар в сграда в Санкт Петербург, помещаваща

...
Среднощни нападатели причиниха пожар в сграда в Санкт Петербург, помещаваща
Коментари Харесай

Вандали предизвикаха пожар в сграда в Санкт Петербург, където се снима филм

Среднощни нападатели предизвикаха пожар в постройка в Санкт Петербург, помещаваща студиото на съветския кинорежисьор Алексей Учител, съобщи Ройтерс като се базира на съветския медии.

Историческият филм "Матилда " за любовния разказ сред последния цар на Русия и една балерина, режисиран от Учител, провокира остри рецензии от консервативни и религиозни среди в Русия, които желаеха да бъде неразрешено разпространяването му.

През миналата нощ незнайни лица хвърлили бутилки със запалителна течност през прозорците на постройката, където с изключение на студиото на режисьора се намира и филмовото студио "Лендок ". Вътре е зародил дребен пожар в зала за прожекции и конференции, който бързо е бил сподавен и е нанесъл дребни вреди.

По думите на шефа на "Лендок " Алексей Телнов за този "безпрецедентен случай " не могат да бъдат открити други претекстове с изключение на реакция на кино лентата "Матилда ". Освен това нападателите са хвърляли коктейлите "Молотов " в пространствата на "Лендок ", а не в студиото на Учител, сподели той.

Император Николай Втори, екзекутиран дружно със фамилията си след болшевишката гражданска война в Русия, десетилетия по-късно е канонизиран за светец от Руската православна черква. Въпреки че филмът е за младежките години на Николай, когато той още не е цар, консервативни среди желаеха той да бъде неразрешен. Но съветските федерални управляващи разрешиха разпространяването му и премиерата е планувана за октомври т.г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР