Среднощен шумов терор от диви селяни спрямо съседите им е

...
Среднощен шумов терор от диви селяни спрямо съседите им е
Коментари Харесай

Диви селяни тероризират съседите си, 1-во РУП системно бездейства

Среднощен шумов гнет от диви селяни по отношение на съседите им е съвсем всекидневие в родопската яка от села към Пловдив, а повода е тоталното безучастие на чиновниците на 1-во РУП, научи Plovdiv24.bg .
В редакцията постоянно идват писма от обезверени поданици на селата към Пловдив, които са под опеката на 1-во РУП.

Поредното дойде тази заран, към 1:00 от село Храбрино. Този път то бе съпроводено и с видео.

Ето какво ни написа наша постоянна читателка: "Часът е 00:53 - това продължава от 23:00 насам и след 2 сигнала до 112 и едно позвъняване до дежурния в Първо районно патрулка към момента не е пристигнала! 11-месечният ми наследник се разсъни към този момент два пъти и едвам го приспиваме още веднъж на този звук!!! Не знам към този момент към коя институция да се обърна!!! В селото имаше празненство във връзка 22-ри Септември, което завърши до 23:00 и оттогава сме подложени на този тормоз! ".

Това писмо е едно от многото, които постоянно получаваме на публицистичната поща за нетърпим нощен шумов тормоз, изключително от селата с ромски махали.

В Plovdiv24.bg даже сме събрали цялостен набор от аргументи и оправдания от страна на институциите. Ето и част от тях:
- От 112 не са ни предали за сигнала
- Нямаме задоволително коли и екипи
- Нямаме апарат за премерване на шума
- Не знаем точния адрес в селото

В редакцията сме подготвени и с няколко контра-аргумента с които да принудите патрулния автомобил да ви посети:
- Винаги искайте имената на чиновниците с които разговаряте, както на 112, по този начин и в съответното Районно Управление на Полицията(РУП).

- Кажете, че разполагате с апарат за премерване на равнището на децибелите. Почти всеки разполага със смарт телефон, а там може да инсталирате гратис приложение за измерването на равнищата на звук.

- Кажете, че към този момент сте измерили равнищата на позволен звук и те надвишават доста разрешените за съответния час във вашето обитаемо място (информирайте се преди този момент за локалните разпореждания за публичен ред и шум).

- Кажете на служителите на реда, че ще ги посрещнете при започване на обитаемото място и ще ги съпроводите до мястото където се нарушава закона.

- Заявете на дежурните, че в случай че не вземат ограничения ще се свържите с медиите и ще назовете поименно бездействащата институция и неин чиновник.

И нещо което не предлагаме , само че съгласно наш четец е помогнало : По време на тридневна циганска женитба, съпроводена от тотално безучастие на полицията по отношение на шумовия гнет, нашият четец е заплашил, че в случай че до 30 минути не пристигна патрулка, той се качва на автомобила си и ще се вреже с висока скорост в сватбеното празненство, което по традиция се е разположило и блокирало улицата пред дома на младоженците-цигани. Нашият четец твърди, че на 12-та минута е пристигнала патрулка и е прекратила тържеството.

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР