Среднощен инцидент с кучета вдигна на крак защитници на животни

...
Среднощен инцидент с кучета вдигна на крак защитници на животни
Коментари Харесай

Пловдивчанка издирва мъж, насъсквал питбула си да разкъса домашно куче в Тракия

Среднощен случай с кучета подвигна на крайник бранители на животни в Пловдив. Десетки търсят данните на мъж, за който се твърди, че злонамерено е насъсквал питбула си да демонстрира експанзия към домашни кучета, отглеждани на територията на Дом за Стари хора в Тракия. За това споделя пред TrafficNews Дияна Плачкова, която поставя грижи въпросните четириноги.
Прочетете още
Плачкова споделя, че в 3:30ч. след среднощ била потърсена от нейна позната - гражданин на Тракия, която живее в непосредствена непосредственост до дома. Тя ѝ споделила, че се събудила от мощното скимтене и квичене на животно. Скочила от леглото, с цел да разбере какво се случва, и в видяла откъм оградата на дома да се задава мъж с питбул. Успяла да снима индивида, както и кървави следи, водещи до огражденията на старческия дом.

„ Мрежата е скъсана, има дупка и към нея – следи от кръв. Изглежда кучето е провирало муцуната си вътре. Предполагам, че едно от кучетата, които отглеждаме свободно в двора, е отишло да отбрани територията. Било е нахапано от другото животно. Днес го заведохме в клиника за животни, с цел да прегледат какви са пострадванията му. Не дава да докоснем муцунката му “, споделя тя.



Медията ни разговоря и с дамата, съумяла да снима следите от животинската кавга. Тя пожела да резервира анонимността си. Пловдивчанката описа, че след се стреснала от оглушително скимтене на животно, излязла на открито, с цел да наблюдава какво се случва.

„ Видях въпросния мъж, пийнал като талпа. Лежеше на земята и викаше на кучето си „ Хвана ли го? Хвана ли го “ и " Разкъса ли го? ". Издаваше нечленоразделни звуци. Осветих го с фенер, очевидно се тормози и се махна от оградата. Тръгна в посока един от блоковете наоколо. Заснех следите от кръв и се обадих на дежурния в полицията, споделиха, че ще изпратят патрулка, само че какво е станало по-късно, не знам “, споделя пловдивчанката. По думите ѝ муцуната на питбула също била изцапана с кръв.

След издание на фотоси и информация за случилото си Дияна Плачкова била потърсена от редица жители. Те твърдели, че въпросният мъж е добре прочут в квартала поради честите си злоупотреби с опиати и алкохол. Питбулът му пък един път нахапал хъски в кучешката клетка до СУ „ Черноризец Храбър “.  



Диана Плачкова обаче е повече от безапелационна: „ За случилото се кучето му няма виновност. Няма значение от породата на животното. Знам, че мъжът го е насъсквал да убива и котки “.

Тя изрази подготвеност, в случай че органите на реда се задействат и изземат животното, да не позволява то да бъде евтаназирано – да го записва в персоналната си фондация за избавяне на четириноги.

Междувременно през днешния ден двете дами са посетили през днешния ден Пето районно ръководство в Тракия, където са подали сигнал за случилото се. Очаква се оттова да бъде формирана инспекция по случая.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР