Средно в такива ситуации на нещо като политическа неопределеност, което

...
Средно в такива ситуации на нещо като политическа неопределеност, което
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев: В политически хаос разходите се увеличават м...

" Средно в такива обстановки на нещо като политическа несигурност, което не е напълно вярно да се назовава политическа рецесия, разноските се усилват сред 200 и 300 милиона на година. Последните години обаче това нарастване, без да считаме заплащания по разнообразни контракти за поръчки от бюджета, това нарастване в този момент е може би е двойно, т.е. някъде сред 400 и 600 милиона лв., което почти съответствува с това, което казвате – 300 милиона. Но това е обикновено, и то е обикновено, тъй като в последна сметка първо имате поредност избори, като всички партии, участващи в изборите, дават обещание всичко на този, който е изискал нещо. Но тези, които биха дали своят вот най-сигурно са тези, които напълно зависят от бюджета. Те не са доста хора, само че това са някъде към 20% от популацията, от гласоподавателите, не от популацията, от възрастните жители. Не всички несъмнено получават, единствено тези, които са директно назначени от държавното управление най-много ", изясни той пред аудиокаста " Това е България " на " Фокус ".

 

Какво по-добро ще свършат против нарасналите си заплати съответните чиновници или тяхната работа е да отидат и да гласоподават?

 

" Такива нараствания на заплати предизборно не се усилват с триумф. Примерно има една традиция, до момента в който имаше дотации за тютюнопроизводители, има една традиция в предизборни години, в предизборна акция да се усилват тези дотации, и те се усилват от 3 до 6 пъти, с вярата, че съответните гласоподаватели и надлежно партията, за която гласоподават тютюнопроизводителите, да вземем за пример Движение за права и свободи, би била добър участник в някакви съдружни съглашения след изборите. Това нещо изчезна, откакто изчезнаха дотациите, те са ненапълно нелегитимни, незаконни даже в границите на Европейския съюз ", сподели доцент Станчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР