Средно училище Гео Милев“ днес отбелязва своя патронен празник. На

...
Средно училище Гео Милев“ днес отбелязва своя патронен празник. На
Коментари Харесай

Варненско училище чества патронния си празник

Средно учебно заведение " Гео Милев “ през днешния ден отбелязва своя патронен празник. На 15 януари  2023 година се навършват  128 години от рождението на поета, публициста, общественика  Гео Милев.

Денят стартира с поднасяне на венци от името на учебното заведение, Училищното настоятелство и Обществения съвет пред паметника на патрона.  Всяка година  от ден на ден възпитаници в празничния ден  носят и сервират цветя  пред  паметника. 

След изразяването на респект към Гео Милев, всички възпитаници влязоха в класните стаи  за церемониален час отдаден на патрона и патронния празник.

Във фоайето са подредени рисунки, книжки, илюстрации, постери, съчинения, стихотворения и други материали направени от учениците и свързани с личността, живота и творчеството на Гео Милев.

Празникът ще продължи с церемониален концерт на който учениците от седми клас ще показват драматизирани произведения на Гео Милев.

С изключително неспокойствие се чака връчването на новото знаме на СУ " Гео Милев “ на  шефа на учебното заведение Албена Павлова. Напълно актуализирано и с нов дизайн в него е непокътната цялата символика, която е препоръчана от учителите в учебното заведение преди 40 години. На тържеството ще участва първия директор  Петър Петров, приел първото учебно знаме преди четири десетилетия. Знамето ще връчи  ръководителя на Училищното настоятелство Юлиян Бонев.

Ще бъдат прочетени най-интересните и затрогващи истории от самодейността   " Съкровищница от добрини “.  Учениците имаха един месец, с цел да разкажат  и напишат  своя   история с положително дело, което сами са направили, следили  или   " получили “ и да го пуснат в особено сложена кутия.

По традиция шефът на СУ " Гео Милев “  Албена Павлова  ще   връчи  грамоти и награди на възпитаници спечелили призови места в надпревари, състезания и олимпиади.

За да има креативна, празнична атмосфера в очакване на патронния празник  подготовката в учебното заведение стартира месец по-рано.

Най-малките възпитаници се срещнаха с живота и личността на  Гео Милев посредством презентации и филми и научиха наизуст някое от  известните стихотворения  за деца на поета. С помощта на своите учители и родителите,  те направиха тематични табла, които сложиха в класните стаи. 

Учениците от втори клас  приготвиха рецитал по  детски стихотворения на поета и създадоха постери за Гео Милев, с цел да основат празнична атмосфера в класната стая. Най-интересно за тях бе присъединяване в съревнование по правопис и калиграфия " Обичам българския език “. В празничния ден за тях гостува куклен спектакъл " Щурче “  с " Рисувани приказки на Бате Ицо “.

Третокласниците подредиха  изложба със свои илюстрации на стихотворения на Гео Милев и Леда Милева.Те участваха във викторина за живота и творчеството на Гео Милев и  литературно четене на стихотворения.

За учениците  от четвърти клас бе проведен конкурс- галерия за най-хубава рисунка  по   творби на поета и Леда Милева.Те изготвиха презентации за техния живот и творчество.В празничния ден те ще имат опция да гледат два кино лентата за своя патрон.

По-големите възпитаници от пети клас написаха  съчинения, стихотворения   и есета на тематика " Моето учебно заведение “.

За най-големите възпитаници е проведено посещаване на театрална режисура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР