Средно цените в най-ниския сигмент са малко под 100 лева

...
Средно цените в най-ниския сигмент са малко под 100 лева
Коментари Харесай

Хотелите в зимните курорти пълни, министър очаква бум на туристи и за Великден

Средно цените в най-ниския сигмент са малко под 100 лв. дневно, а в най-високият – над 500, сподели Илин Димитров

В момента курортите ни са доста цялостни, а цените са положителни. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ служебният министър на туризма Илин Димитров. 

„ Въпреки топлото време сезонът се развива чудесно. Започнахме доста мощно. През зимните празници курортите бяха цялостни. Имахме лек спад поради топлото време, само че той бе преодолян с помощта на изобретателността на хотелиерите, които измислиха всевъзможен вид занимания “, добави той.

„ Имаме над 1,2 млн. регистрации на туристи, от които 840 000 са българи. 27% повече са туристите спрямо предходната година и 5 на 100 са повече от 2019-та. Вече не приказваме за възобновяване, а за растеж по отношение на предпандемичната година “, акцентира министърът. 

„ Рекламната ни акция проработи. Показваме чудесата на България и какъв брой е хубаво да се почива тук “, добави той.

„ 71% от туристите са от България, а останалите са от страни със сходна геополитическа обстановка като тази в страната ни. Отваряме нови пазари и възвръщаме старите. От Израел имаме над 30 000 туристи “, съобщи Илин Димитров. 

Петзвездните хотели във Велинград са със запълняемост над 73% на годишна база, посочи той.

„ Надявам се да има сняг до края на март, с цел да са повече нощувките. Най-скъпото легло в туризма е празното “, разяснява министърът. 

„ Прогнозите за Великден са доста положителни. Пакетите са 3 и 4-дневни. Средно цените в най-ниския сигмент са малко под 100 лв. дневно, а в най-високият – над 500. Очаквам бързо да се запълнят хубавите места “, добави той.

„ Колегите в Северна Македония желаеха да обединим винените ни направления. Те имат над 200 винарни до нашата граница и желаят да създадем взаимни артикули “, сподели още служебният министър. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР