Средно с 20% скачат цените на билетите за пътуване с

...
Средно с 20% скачат цените на билетите за пътуване с
Коментари Харесай

Влакът скача с 20%

Средно с 20% скачат цените на билетите за пътешестване с трен. Това се постанова поради фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години, оповестяват от компанията. 

Промяната влиза в действие от 7 май 2024 година Без повишаване са железопътните карти „ Дете ", „ Учащ ", „ Семейство " „ ТПЛ " и „ Възрастен ", които са на алегорична стойност от 1 лев., оповестяват от компанията. 

Националният железопътен транспортьор не е променял своите цени от началото на 2012 година, като се изключи индексиране през 2020 година с 1,8%.

Само за интервала от 2021 година до края на 2023 година разноските на сдружението са се вдигнали с 23,2%.

В това се включват нарастванията в главните разноски за гориво, електрическа енергия и трудови хонорари на чиновниците, като се има поради, че БДЖ е един от най-големите работодатели в страната.

По данни на Националния статистически институт показателят на инфлация за интервала 2021 - 2023 година е 31,9%. Това е повода националният железопътен транспортьор да актуализира цените си по отношение на нарасналите разноски.

Цените на билетите за пътешестване с трен ще бъдат увеличени приблизително с 20% според от типа на транспортния документ. Актуализират се и цените за резервация на непокътнато седящо място и място за пътешестване в спален и кушет вагон. Увеличение ще има и в абонаментните карти и картите „ Класик " и „ Младеж ". Те дават право на 50% понижение от цената на билета за пътешестване във втора класа на пътническите и бързите влакове при безграничен брой пътувания за една година от датата на издаване на картата.

Превозът на деца до 7-годишна възраст ще е гратис против даване на документ, удостоверяващ възрастта на детето и наложително издаване на билет с нулева стойност.

При пътешестване със спален вагон и прилагане на настрана легло отпада нуждата да се заплаща половината стойност на билета за пътешестване на деца до 7 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР