Средно по два сигнала за насилие над дете се приемат

...
Средно по два сигнала за насилие над дете се приемат
Коментари Харесай

Проблеми с околните и с общуването: За какво се обаждат децата на горещата телефонна линия

Средно по два сигнала за принуждение над дете се одобряват всеки ден на Националната телефонна линия за деца 116 111, следва от данните за първото тримесечие, оповестени от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). Линията работи без почивен ден, 24 часа в денонощието.

От началото на годината до 31 март са подадени общо 182 сигнала за принуждение над дете, се споделя в прессъобщението на организацията. Общият брой позвънявания през интервала е 7068, най-често поради проблеми в общуването и взаимоотношенията с връстници и с възрастните, се споделя в известието.

За съпоставяне - за цялата 2022 година позвъняванията към линията за деца са били 28 400, а 1052 са били подадените сигнали за дете в риск, най-много за физически и душевен тормоз.

В едно от позвъняванията към горещата телефонна линия момче споделя, че се е сбило в учебно заведение и не знае по какъв начин да заяви на родителите си. Подкрепа от консултантите на националната телефонна линия желае и момиче, което споделя, че се усеща изолирано и завалено от съучениците си и се тревожи за своето бъдеще и реализация в персонален и професионален проект. Историите на децата са показани анонимно и тяхната възраст не е известна.

Всяко дете, което търси поддръжка и желае да бъде изслушано, може да се обади непрекъснато на Националната телефонна линия 116 111. Всеки, който е угрижен за дете в риск, също може да се свърже с горещата линия, припомня организацията.

Според ДАЗД Националната телефонна линия за деца е най-бързата опция за подаване на сигнал за дете в риск, защото има построена връзка с Националната система 112, отделите за " Закрила на детето " в цялата страна, районните ръководства на Министерството на вътрешните работи, районните ръководства на образованието и други институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР