Средно по 600 000 лв. доходи укриват от НАП богаташите,

...
Средно по 600 000 лв. доходи укриват от НАП богаташите,
Коментари Харесай

Шокиращи данни за богаташите у нас! Данъчните изловиха укрити 120 млн. лв.

Средно по 600 000 лева приходи укриват от Национална агенция за приходите богаташите, на които данъчните вършат проверки, сочат изчисленията. В резултат на инспекциите данъчните събират приблизително по 60 000 налози от човек върху скритите доходи.

Средногодишно данъчните ревизират по към 2000 баровци, при които има разминаване сред заявените приходи и действителното имущество. Вследствие на проверките се събират по 120 млн. лева данъци в доход на държавния бюджет, споделиха от Национална агенция за приходите, представени от „ Телеграф “.

До два месеца ще има резултат и систематизирани данни от инспекциите на богаташи, които прокуратурата разпореди преди ден. На мушката на данъчните са близо 500 баровци, които единствено за две години внезапно станали милионери. 365 индивида са придобили недвижими парцели на стойност над 500 000 лв..

Данъчните ще ревизират също по този начин от кое място богаташите имат пари за първокласни коли като „ Майбах “, „ Ролс-Ройс “, „ Бентли “ и „ Ферари “. По време на инспекциите Национална агенция за приходите ще изследва произхода на парите, с които са осъществени скъпите покупки. Данъчните ще изискват от проверяваните лица контракти за сделките, фактури, митнически документи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР