Средно по 500 души на ден преминават през Центъра в

...
Средно по 500 души на ден преминават през Центъра в
Коментари Харесай

500 души на ден преминават през Центъра в помощ на бежанците от Украйна във Варна

Средно по 500 души дневно минават през Центъра в помощ на бежанците от Украйна във Варна, заяви пред медиите през днешния ден неговият координатор Николай Стефанов, който е и регионален координатор на " Продължаваме Промяната " в крайморския град. Той посочи, че някои от хората се настаняват единствено за нощ, с цел да отпочинат и на сутринта потеглят към местата, към които са се насочили.

Стефанов сподели, че Центърът търси доброволци, като задължението им е за най-малко три часа. Смените в центъра са шест- или осемчасови. Той посочи, че най-вече им трябват хора след работно време. През нощта наряди дават доброволци от другите университети във Варна. Желаещите да бъдат доброволци би трябвало да приказват съветски или украински език и могат да се запишат на място в Двореца на културата и спорта, където е позициониран Центърът.

В Центъра човешкият фактор е най-необходим, тъй като се усилва броя на идващите и търсещите помощ, сподели още Стефанов. По думите му стартират да се изчерпват местата за хотелско настаняване. Той изрази вяра, че с мярката от 40 лв. за храноден на човек нещата ще се подобрят.

В центъра има четири бюра, които поемат вълната и записват бежанците. Базата разполага и с колцентър за хора, които търсят помощ или за предлагащи такава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР