Средно по 200 коли на ден вдигат паяците в София.

...
Средно по 200 коли на ден вдигат паяците в София.
Коментари Харесай

Паяците вдигат по 200 коли на ден в София


Средно по 200 коли дневно подвигат паяците в София. Това стана ясно от данни на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) за репатрираните коли през ноември, написа „ Монитор “.

През почивните дни броя на прибраните коли в наказателните паркинги спада с четири пъти. За да си вземе водач колата, като се изключи че би трябвало да заплати санкция за повдигането с паяк на стойност 60 лева, дължат и по 2 лева на всеки час, в който колата им е прекарала на паркинга. До средата на предходната година от изоставени коли на наказателните паркинги насъбраните отговорности към ЦГМ доближават 6 963 038 лева От сдружението мъчно съумяват да открият стопаните на колите, а множеството от тях към този момент са не запомнили и за съществуването им. Ветеран на един от наказателните паркинги се оказва „ Рено “, което към този момент 10 години чака притежателя си да го прибере. Автомобилът е натрупал обвързване за разноски по наложително пренасяне и такса за отговорно бранене в размер на 68 230 лева

За да се оправи с казуса с неправилното паркиране, от общината закупиха през миналата година още 10 нови паяци. Специализираните коли за пренасяне на погрешно паркирали коли костваха 2,5 млн. лева и бяха взети на лизинг за 5 години. Средства се отделиха и за колите на екипите, които поставят скоби. С новите паяци в града се движат общо 18 репатраци на ЦГМ. През 2018 година Столичният общински съвет (СОС) гласоподава и откриване на 5500 места зелена зона в четири региона. С решението на общинарите платените места за паркиране в “Оборище “, „ Лозенец “, „ Възраждане “ и „ Красно село “ заработиха от ноември. Обособяването им коства над 2,3 млн. лева, а предстоящите доходи от ЦГМ от тях възлизат над 4,2 млн. лева годишно.

За следващ път СОС взе и решение да се отдадат на концесия спирките от градския превоз. При избора на концесионер най-голяма тежест ще имат капиталовото предложение и размерът на концесионното заплащане - по 40%, а 20% ще носи срокът, който претендентите оферират, с цел да подменят всички спирки. Общата инвестиция в новия образ на оборудванията ще бъде до 18 млн. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР