Средно около 20% спад на клиентите отчитат за първите пет

...
Средно около 20% спад на клиентите отчитат за първите пет
Коментари Харесай

Търговските вериги загубиха една пета от клиентите си заради коронакризата

Средно към 20% спад на клиенти те регистрират за първите пет месеца от началото на пандемията веригите магазини от Сдружението за съвременна търговия. Най-засегнати са магазини те за нехранителни артикули, до момента в който питателните вериги съвсем не са я усетили.

„ Търговските вериги потвърдиха, че могат да се оправят в сериозна обстановка, бързо се приспособиха, реагираха на ограниченията за сигурност, реагираха доста бързо във връзка с всички артикули, които бяха на път да изчезнат от комерсиалната мрежа. Много е значимо, че не се стигна до празни лавици, доста тежко психически щеше да е за население. Ситуацията беше овладяна ”, разяснява в предаването „ Събуди се ” на Нова телевизия Йордан Матеев, изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия.

По думите му има проблем обаче в моловете, където е имало голям спад на клиенти те. „ Най-зле е ситуацията с обувките, хората не са склонни да купуват. Особено съществено е ситуацията в огромните търговски центрове, където потокът от хора е доста по-нисък ”, изясни Матеев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР