Средно месечният наем на студентско жилище в Германия е 414

...
Средно месечният наем на студентско жилище в Германия е 414
Коментари Харесай

Рязко поскъпване на студентските жилища

Средно месечният наем на студентско жилище в Германия е 414 EUR, което е със 6% повече по отношение на началото на 2021 година, сочи разбор на Института „ Мозес Менделсон “ (MMI) и профилирания уебсайт WG-gesucht.de. Прогнозата на анализатори е, че рентата ще се усилва, като най-силното повишаване ще е през септември и зимата.

„ Налице са редица признаци, че сме очевидци единствено на началото на вълната на доста нарастване на наемите на студентски жилища, което е подбудено от повишаването на електрическата енергия “, споделя ръководещият шеф на MMI Стефан Браукман.

Търсенето от страна на студенти продължава да търсят парцели на пешеходно разстояние от университетите, в които учат и отсрочват преместването за по-добри време след края на пандемията, провокирана от ковид.

Съвместното изследване обгръща предложения от 25 000 жилища, ситуирани към 97 университета в по-големите немски градове. Резултатите демонстрират, че най-скъпите градове са Мюнхен, където месечната лихва е 680 EUR. Втората и третата позиция са за Франкфурт на Майн и Хамбург, където студентско жилище може да се наеме за месец надлежно против 550 EUR и 500 EUR. Сумата в Берлин е същата като в Хамбург, а Щутгарт тя е 490 EUR

На другия завършек на класацията са градове ситуирани в източната част на Германия. В Котбус студент би трябвало да отделя на месец по 230 EUR за наем на студентско жилище, а във Висмар – 270 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР