Средно една трета от деня прекарваме в леглото - и

...
Средно една трета от деня прекарваме в леглото - и
Коментари Харесай

Как да намалите бактериите в спалнята?

Средно една трета от деня прекарваме в леглото - и то не е единствено за спане! Леглата ни са наши персонални убежища, отдадени на четенето, почивката и просто наслаждаването на деня. Но защото прекарваме толкоз доста време в леглото, ние оставяме трайно влияние върху околната среда. Трябва да съблюдаваме вярна хигиена, с цел да поддържаме леглата си чисти и безвредни.

Всяка нощ отделяме съвсем един литър вода посредством потта, която притегля бактерии и основава идеална среда за развиване на плесени. Докато спим, отделяме и кожни кафези, които обезпечават храна за дребни съквартиранти като акари, прахови акари и други микроскопични буболечки. Ако не се управляват, тези дребни същества могат да доведат до алергии и дихателни проблеми.

Предвид времето, което прекарваме в леглото, вярната хигиена е от значително значение за поддържане на чистотата и здравето на леглата ни. Редовното пране на чаршафите и завивките, както и почистването на матрака, може да помогне за попречване на алергии и други здравословни проблеми. Така че поддържайте леглото си чисто и се наслаждавайте на пълноценна отмора през нощта.

Изпирайте постоянно спалното долни дрехи

Препоръчително е да перете спалното долни дрехи на всеки една до две седмици, с цел да осигурите здравословна среда за сън. За тези, които се потят повече през нощта, за тези, които страдат от алергии към домакински прахуляк, за спящите с домашни любимци, може да се наложи и по-честото изпиране на спалното долни дрехи. През топлите месеци е още по-важно да се следи за прането заради нарасналото изпотяване и опцията за струпване на прахуляк. Поддържането на непорочност на спалното долни дрехи ще ви помогне да поддържате здравословна и удобна среда за сън.

По принцип прането при 90 градуса би трябвало да се обмисля единствено в редки случаи - да вземем за пример след инфекциозно заболяване или мощно замърсяване. Дори най-здравите материали могат да пострадат от високите температури.

Изберете верните материали

Материята на спалното долни дрехи също би трябвало да се вземе поради при грижата за него. В допълнение към издръжливия памук или микрофибър, от който нормално се прави спалното долни дрехи, има редица други материи, които блестят със своите самостоятелни преимущества. Сред по-луксозните разновидности са калъфките от сатен, лен и коприна. Тъканите наподобяват елегантни и са изключително щадящи кожата, дишащи и регулиращи влагата. По-специално коприната е идеална за страдащите от алергии - изключителните нишки са хипоалергенни и отблъскват акари, микроби и бактерии.

Антибактериалните топ матраци са чудесна алтернатива за деца и хора, които страдат от алергии. Те могат да се употребяват върху матрак, или в случай че да вземем за пример спите върху дивана. Специалната обработка на покритието обезпечава спокоен и здравословен сън. Обикновено при топ матрака има калъф, който може елементарно да се изпере, като по този метод ще подобрите хигиената в своята спалня.

Грижа за матрака

Освен спалното долни дрехи и завивките, матракът също има потребност от разчистване. Обикновено през нощта се изпотяваме, което значи и че матракът поема от тази влага. Проветрете спалнята си, откакто се разсъните, в продължение на 20-30 минути и се уверете, че чистият въздух може да доближи добре. Направете това преди да застелете и оправите леглото си.

Добре е да обръщате двулицевия матрак през избран период от време, защото по този метод ще запазите неговото положително положение за по-дълъг интервал. Обикновено позицията ни на сън е една и съща и това може да се отрази на матрака. Ако пък смятате, че матракът ви има потребност от замяна, то ви съветваме да потърсите и да изберете нов - https://ematrak.bg/dvulitsevi-matratsi.

Редовната грижа и разчистване на матрака включва и прахосмукачка. Важно е освен да почистите с прахосмукачка самия матрак, само че и да почистите усърдно с прахосмукачка останалата част от леглото и под леглото. Това е изключително потребно за страдащите от алергии.

Не подценявайте почистването на матрака и постоянното пране на спалното долни дрехи и завивките, защото това може да има голямо значение за вашия спокоен и пълностоен сън. Редовното разчистване на матрака и спалното долни дрехи освен може да понижи количеството на акари, мръсотията и други алергени, които могат да нарушат съня ви, само че и да усъвършенства цялостния комфорт и външен тип на леглото ви. Затова не забравяйте да обърнете внимание на матрака и спалното долни дрехи, които заслужават!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР