Средно 17 на сто увеличение на пенсиите ще получат 715

...
Средно 17 на сто увеличение на пенсиите ще получат 715
Коментари Харесай

Пенсионерите могат да проверят точния размер на пенсията си чрез е-услугите на НОИ

Средно 17 на 100 нарастване на пенсиите ще получат 715 000 пенсионери след преизчислението на пенсиите от 1 октомври оповестиха от Национален осигурителен институт.

Средната пенсия за страната ще доближи 722 лв. при 670 лв. по отношение на юли.

35% от пенсионерите ще получат приблизително по 136 лева нарастване на пенсиите от 1 октомври, откакто се приложи модифицираното швейцарско предписание. За някои растежът ще е и 300 лева, за други - по-малък. 

Драгомир Драганов - шеф на Дирекция " Анализи и обмисляне " в Национален осигурителен институт, заключи:

" За профила на тези хора може да бъде казано, че 80% от тях са с пенсии, отпуснати преди повече от 10 години, с което главната цел на нарастването е реализирана - да се даде изпреварващо нарастване през октомври на тези пенсии, които са били отпуснати по-назад във времето и които, заради прилаганите механизми за увеличение, са изостанали от междинния застрахователен приход за страната ".

След като от октомври таванът на пенсиите се е нараснал още веднъж на 3400 лв., единствено 1056 възрастни няма да получават действителен размер на пенсията, а такива с над 5000 лв. са единствено няколко, само че това е конфиденциална информация.

През електронните услуги на Национален осигурителен институт хората към този момент могат да видят и начисленото нарастване, което е в действие от 1 юли. 

Директорът на Дирекция " Информационни технологии " Марин Калчев съобщи:  " Могат да видят размера, който ще получават на 7 юли ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР