Средно 121 евро на година се очаква да бъде допълнителната

...
Средно 121 евро на година се очаква да бъде допълнителната
Коментари Харесай

Зелен данък вдига със 121 евро розходите на семейство

Средно 121 евро на година се чака да бъде спомагателната тежест за всяко домакинство в Кипър от въвеждането на " зелен налог " върху артикули и услуги. Прилагането му стартира през лятото на тази година като първа част от огромна промяна за основаване на съвременна интегрирана данъчна система.

 В началната фаза екологичното данъчно облагане ще обхване горивата (моторни и производствени), потреблението на вода и хотелското настаняване, стана ясно от оповестеното изследване на Центъра за стопански проучвания на Университета на Кипър, на който финансовото министерство разпореди подготовката на данъчния план.

Горивата и водата ще нарастнат с центове, а за нощувка в хотел се предлага възнаграждение от 2,5 евро на стая на вечер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се от зелените налози страната да получи нови доходи от съвсем 100 млн. евро през тази година.

Реформата ще бъде фискално неутрална и дружно с спомагателните налози ще бъдат приложени обезщетителни ограничения за потребителите за понижаване на негативния резултат върху тях, съобщи финансовият министър Макис Керавнос.

Последната необятна данъчна промяна в Кипър е извършена преди повече от 20 години, през 2002-ра, поради нуждата от хармонизиране с европейското право. Една от задачите в този момент е да се поддържа с нови финансови решения зеленият преход в стопанската система и обществото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР