Средният размер на подкупите, които сърбите са давали през миналата

...
Средният размер на подкупите, които сърбите са давали през миналата
Коментари Харесай

Средният подкуп в Сърбия е 74 евро, сочи проучване

Средният размер на подкупите, които сърбите са давали през предходната година, е бил 74 евро, а съгласно тях най-корумпирани са лекарите и служителите на реда, следвани от държавната администрация и митничарите, демонстрира изследване по плана "Превенция и битка с корупцията ", финансиран от Европейски Съюз, написа в. "Политика ".

Проучването, направено предходната година, демонстрира, че съгласно 71 % от сърбите политическите партии са корумпирани, 63 % считат, че корупцията е необятно публикувана в правораздаването.

В изследването се споделя, че жителите като цяло осъждат корупцията в опазването на здравето и 70 % от интервюираните са съгласни с изказванието, че подкупите и корупцията са раковите кафези на сръбската здравна система, само че 63 % считат, че алкохолът, кафето или бонбоните, които се дават на лекарите и медицинските сестри, не са рушвет.

Според интервюираните най-корумпирани в системата на опазването на здравето са лекарите, следвани от чиновниците на Републиканския фонд за здравно обезпечаване.

Всеки трети интервюиран счита, че преподавателите във висшите образователни заведения са корумпирани, а 29 % имат вяра, че корупцията е публикувана и измежду чиновниците на министерството на образованието.

11 % от интервюираните са се сблъскали директно с корупция през предходната година, до момента в който през 2015 година те са били 8 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР