Средният недостиг на локомотиви е около 15 на ден, при

...
Средният недостиг на локомотиви е около 15 на ден, при
Коментари Харесай

Григоров: БДЖ често жертва графика, за да няма големи инциденти

Средният дефицит на локомотиви е към 15 дневно, при нужда от 128 локомотива на ден. Това сподели пред БНР ръководителят на Съвета на шефовете на БДЖ Григори Григоров. Той уточни, че често в БДЖ жертват графика, с цел да не се позволяват огромни произшествия. 

„ Между 40 и 50 случая на месец се случват, това е наклонност, която не се е подобрила през последните 12 месеца, само че през идващите 12 това ще бъде мощно усъвършенствано ”, съобщи Григоров.

По думите му основният проблем, който от холдинга не се съумели да решат, е вътрешната организация на ремонтите, „ която води до дефицит на преносим състав и до по-ниско осъществяване на графика ”. 

Около 300 вагона на междинна възраст 35 години се употребяват от БДЖ. „ До края на септември или началото на октомври ще бъде оповестена поръчка за нови 6 локомотива и 10, които ще бъдат на 160 км/ч. Надяваме се за 12 месеца да бъдат доставени ", разгласи Григоров и добави, че има планувани 64 млн. лв. за възстановяване на техническото положение на влаковете, само че може би няма да бъдат вложени напълно през тази година, тъй като поръчките вървят постепенно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР