Средният брутен годишен доход в Германия през 2021 година е

...
Средният брутен годишен доход в Германия през 2021 година е
Коментари Харесай

Колко трябва да изкарваш, за да си богат в Германия?


Средният брутен годишен приход в Германия през 2021 година е бил 49 200 евро. Но приходът зависи от редица фактори, измежду които специалността и провинцията. Колко изкарват работещите в Германия?

Колко приблизително получават работещите в Германия? " Ханделсблат " написа, че междинният брутен годишен приход във Федералната република през 2021 година е бил 49 200 евро. Но продавачите в супермаркети да вземем за пример могат единствено да си мечтаят за сходни приходи, означават от изданието. Защото възнагражденията варират доста съгласно специалността, опита и провинцията. 
Редакцията предлага
Според данни на Statista, представени и от " Ханделсблат ", до момента в който в Хамбург междинният месечен приход към 2021 година е бил 5209 евро бруто, в Мекленбург-Предна Померания той е бил едва 3467 евро преди заплащане на налози и осигуровки. 

Окончателни данни за миналата 2022 година към момента няма.

Колко получават работещите в Германия чисто?

Използвайки различни методологии за пресмятане на възнагражденията, t3n.de показва, че средният годишен чист приход в Германия е почти 25 583 евро или по към 2131 евро на месец.

Според Института за немска стопанска система в Кьолн тези, които имат месечен чист приход сред 1121 евро и 1495 евро, принадлежат към долните равнища на междинната класа. С чиста заплата сред 1 496 и 2 804 евро човек към този момент е част от. Получаващите чисто заплащане сред 2805 и 4673 евро са част от високата средна класа. За разписващите се против повече от 4673 евро чисто месечно може да се каже, че принадлежат към 

Как инфлацията повлия върху приходите?

Нарастването на инфлацията обаче съществено трансформира уравнение. През ноември тя е била 10 %, а в предходните месеци от 2022 година е достигала и до 10,4 на 100. Работещите би следвало да са получили и най-малко толкоз огромно чисто нарастване на заплатите си,

Според Германската асоциация на спестовните банки семейства с чист приход под 3600 евро ще бъдат принудени все по-често да разчитат на спестяванията си отсега нататък. Възможно е цели 60% от немските семейства да свършват парите си в края на месеца и да живеят от заплата на заплата. 

Парите не са единственият фактор за благополучие

Колкото и да звучи изтъркано, приходите в действителност не са единственият фактор, който дефинира дали човек е благополучен, написа t3n.de.

Според носителя на Нобелова премия по стопанска система Даниел Канеман и икономиста Ангъс Дийтън растежът на приходите не води постоянно до растеж и на щастието. Те са открили в свое изследване, че удвояването на годишната заплата от 15 000 на 30 000 евро води до сериозен скок в чувството за благополучие. Ако приходите набъбнат от 30 000 на 60 000 евро, този извод е все така валиден. Но до такава степен. Защото при онези, които са почнали да получават 120 000 евро на година, към този момент не се записва подобен скок в удовлетворението, показват двамата учени.

***

Вижте и тази изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР