Средните доходи на американските семейства са нараснали с 14% през

...
Средните доходи на американските семейства са нараснали с 14% през
Коментари Харесай

Как се променят доходите на американците след кризата?

Средните приходи на американските фамилии са нарастнали с 14% през интервала 2013-2016 година след спадането им с 5% за предходните три години.

Това се вижда от разбора на потребителските финанси (Survey of Consumer Finances), оповестен от Федералния запас на Съединени американски щати.

Авторите на отчета означават увеличаващата се разлика в приходите сред бедните богатите.

Паричният регулатор на Съединени американски щати организира такива проучване едни път на три години, като в последното изследване са взели присъединяване 6,2 хиляди семейства.

Медианните приходи (различават се от аритметично междинните и са по-малка величина) са се нараснали с 10% - от $48,1 хиляди до $52,7 хиляди годишно. Тези резултатите се разминават с предходни оповестени от Фед данни, които сочеха застоялост на приходите.

В отчета се отбелязва, че най-голям растеж на приходите означават нямащи дипломи за цялостната степен образованието. Техните медианни приходи се усилват с 15%, а междинните - с 25%. Повишаването на фамилиите с висше обучение е много по-скромно - с 2 на 100.

Благосъстоянието на американските семейства - цената на всички притежавани от фамилиите активи, е скочило приблизително с 16%, до $97,3 хиляди.

Фед отбелязва засилващите се разлики в приходите и благосъстоянието според от расовата принадлежност и местоживеенето. Медианните приходи на жителите са се нараснали с 10% през 2013-2016 година, на селските поданици - с 2%.

Доходите на цветнокожото население порастват по-бързо от тези на белите американци, само че междинният приход на белите семейства е над дава пъти по-голям - $123 хиляди годишно по отношение на $54 годишно, демонстрират данните на Фед, представени от finmarket.ru.

Средният размер на спестяванията на белите семейства е $933 хиляди, при $138 хиляди за афроамериканците.

Делът на притежаващите личен дома американски фамилии се е намалил до 63,7% от пиковото равнище 69,1% през 2004 година.

При изчисляването на приходите на популацията Федералния запас регистрира източници като: работна заплата, приходи от предприемаческа активност, лихви от спестявания, дивиденти акции и облигации, пенсии, издръжки. А по този начин също получавани от страната обществени помощи и талони за храна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР