Средната заплата в Сърбия ще надхвърли 1000 евро след година

...
Средната заплата в Сърбия ще надхвърли 1000 евро след година
Коментари Харесай

Вучич: Средната заплата в Сърбия ще надхвърли 1000 евро през следващата година

Средната заплата в Сърбия ще надвиши 1000 евро след година и два месеца, сподели през днешния ден сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

„ Очаквам, че равнището на месечната заплата в Сърбия през март ще бъде към 840 евро, а може би и 845 евро, през декември ще бъде към 955 евро. През идната година ще надвиши 1050 евро. Вярвам, че за година и два месеца ще надхвърлим тази магическа цифра от 1000 евро междинна заплата ", сподели Вучич по време на посещаване на ремонта под Мостарския възел в Белград.

Той акцентира, че Сърбия ще опита да отбрани най-бедните жители с повишение на минималната заплата и в това време да не заплашва вложителите, които биха могли да потърсят по-евтина работна ръка другаде.

„ Тук не е най-евтината работна мощ, само че е добра. Атмосферата е стопански най-изгодна, а ние сме страната, която най-бързо напредва, която има всички останали позитивни качества – от географско местонахождение до положителни закони ", означи Вучич.

Той добави, че когато междинната заплата в Сърбия доближи 1000 евро, емигрантите ще стартират да се връщат в страната.

„ Виждам по нашите хора във Виена, където имам доста другари и познати. На тези, които имат пекарни и заведения за хранене, им е все по-трудно да заплащат налозите – всички сметки са скочили по два, три пъти. Ще се борим хората ни да се върнат ", акцентира сръбският президент.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР