Средната заплата в България се е удвоила за последните шест

...
Средната заплата в България се е удвоила за последните шест
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Средната заплата в България се е удвоила за последните шест години

Средната заплата в България се е удвоила за последните шест години, само че към момента сме на дъното в Европейски Съюз. Това съобщи основният икономист в Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов
„ През 2024 година няма да има този растеж на възнагражденията, какъвто имахме в последните две години, тъй като промишлеността е на минус. Да си извадим главата от пясъка. И да забележим, че сме на дъното по вложения ”, сподели ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.
„ Средната заплата в България се е удвоила за последните шест години, само че към момента сме на дъното в Европейски Съюз. Има браншове, които изпитват съществени усложнения, тъй като натискът за растеж на възнагражденията ще продължи и те не могат да се оправят. В момента настигаме Западна Европа по възнаграждение на труда, единствено тъй като страните са в рецесия. Все отново двете години на доста огромна инфлация завършиха и в доста промишлености даже имаме дефлация ”, сподели още Богданов.

Източник: Нова телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР