Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50

...
Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50
Коментари Харесай

Потрес: 50 г. е средната възраст на спешните ни медици

Средната възраст на работещите в Спешна помощ е към 50 години. Това сподели доктор Дияна Димитрова, шеф на Спешното поделение в „ Пирогов “ и ръководител на Дружеството на незабавните лекари в България. Тя уточни, че това не е единствено в незабавната помощ.

Д-р Димитрова взе участие в днешната конференция " Безопасността в незабавната медицина ". Организатор е болница " Пирогов ". Участниците във форума ще обсъдят положението и финансиране на незабавната медицина, аргументите и оправянето с психологическия срив измежду работещите в незабавна помощ, разпоредбите при работа на незабавните екипи.

Днес е Международният ден на незабавната помощ. Отбелязва се от 2018 година по самодейност на Европейското сдружение за незабавна медицина (EUSEM), за да се увеличи осведомеността за потребността от добре готови системи за незабавна здравна помощ. Мотото на деня за 2023 година е: " Вашата сигурност - нашият приоритет ".

Както в цялата страна, медицинските фрагменти понижават, уточни доктор Димитрова. Според нея, с цел да бъдат привлечени нови фрагменти в незабавната помощ, би трябвало образование, добра среда за работа и по-високо възнаграждение. Димитрова добави, че има задоволително техника и коли за спешна помощ.

По-думите й след пандемията от COVID-19 експанзията против медицинските служащи се нараснала. Най-вероятно от напрежението, който се претърпя през двете години, както и изолацията. Агресията против екипите може да бъде и вербална, а освен физическа, сподели още доктор Диана Димитрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР