Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е

...
Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е
Коментари Харесай

Най-възрастният личен лекар във Варна е 80-годишен | Средната възраст на общопрактикуващите лекари е 60 години

Средната възраст на работещите общопрактикуващи лекари във Варненска област е 60 години. Най-възрастният персонален доктор е на 80 години. 29% от персоналните лекари работят отвън община Варна. Няма процедура, която да е свободна. В момента по контракт с РЗОК-Варна работят 271 общопрактикуващи лекари в групова и самостоятелна процедура.

„ Много или малко са, мъчно е да се приказва за трендове, тъй като числата са относителни ”, разяснява за БНР Юлиян Атанасов, отговарящ за връзки с обществеността в РЗОК-Варна. Той посочи, че през предходната година са закрити 8 практики, а са открити единствено две. Пенсиониране на лекаря, болест или гибел са най-честите аргументи за закриване на практиката. Най-голямата пациентска листа е във Варна, наброява 8 195 души.

През последните два дни в РЗОК-Варна са постъпили сред 30 и 40 регистрационни форми за избор на персонален доктор от украински бежанци. Наблюденията на Атанасов са, че множеството персонални лекари отхвърлят да записват бежанци, едвам двама-трима се съгласяват да одобряват украинци в пациентската си листа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР